Jeste li čuli za 'Mob wife' šminkanje? Novi trend koji osvaja društvene mreže

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za 'Mob wife' šminkanje? Novi trend koji osvaja društvene mreže
Foto: Pexels / Ilustracija

U svijetu mode i ljepote, novi trendovi često osvajaju društvene mreže, a posljednji u nizu je 'mob wife' estetika, koja je postala hit na TikToku. Ovaj trend, koji je počeo privlačiti pažnju početkom godine, inspiraciju crpi iz glamuroznih izgleda žena povezanih s mafijaškim svijetom, posebno iz popularnih serija i filmova.

Jedna od ključnih figura ovog stila je Carmela Soprano, ikona iz kultne serije Obitelj Soprano. 'Mob wife' estetika ističe se ekstravagancijom, dramskim elementima i naglašenim luksuzom, suprotstavljajući se tako ranijim trendovima poput minimalizma i 'clean girl' estetike.

Kako kreirati 'mob wife make-up'?

Ova šminka kombinira luksuz, eleganciju i samopouzdanje, s fokusom na izražene oči, pune usne i besprijekoran ten. Ključne karakteristike uključuju smokey eyes, tamne ruževe, guste trepavice i savršeno konturiran ten, dok su obrve naglašene, a rumenilo dodaje završni touch.

Uživo iz Zenice s utakmice Lige nacija: Bosna i Hercegovina - Njemačka 1:2

Uživo iz Zenice s utakmice Lige nacija: Bosna i Hercegovina - Njemačka 1:2

Zašto je 'mob wife make-up' toliko popularan?

Ovaj trend vraća se s modernim dodirom, šaljući snažnu poruku o hrabrosti i moći. U vremenima kada su potrebni izražajniji i dramatičniji izgledi, ovaj stil nudi savršenu kombinaciju drame, luksuza i elegancije, čineći ga idealnim izborom za žene koje žele istaknuti svoju snagu i samopouzdanje.

Dok se minimalizam povlači u stranu, 'mob wife' estetika postaje simbol odvažnosti i glamura, ostavljajući snažan trag na modnoj sceni.

@isabellrrose

“Mob Wife” Makeup 🤔 wearing @Nova Beauty lipstick in “heaven” lashes in “70” cheek powder in “plush” and “spent” eyeliner in “black” & eyeshadow pallet in “bronze” mobwife mobwifeaesthetic mobwifemakeup makeup makeuptutorial

♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije