Jesenja poslastica: Jeste li spremni za tortu sa kesten pireom?
Radiosarajevo.ba
Jesen je nezamisliva bez kesten pirea, a ova poslastica savršeno odgovara raznim slasticama.
Isprobajte recept za ovu predivnu i sočnu tortu s namazom od ovih jesenskih plodova, orasima i rumom koja se ne peče.
Ako ne pronađete nezaslađeni kesten pire, smanjite količinu šećera u prahu ili sami napravite najkremastiji kesten pire.
Lijepe vijesti iz Bosne i Hercegovine: Voljom i empatijom prema životinjama spašena roda
Sastojci:
- 1 kg kesten pirea (nezaslađeni)
- 250 g šećera u prahu
- 125 g putera
- 150 g mljevenih oraha
- 2 kašike ruma
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Pjenasto istucite puter sa šećerom u prahu.
- Dodajte orahe i rum, pa smjesu dobro izmiksajte te podijelite na dva dijela.
- U jedan dio smjese ulijte otopljenu čokoladu i pola kilograma kesten pirea, a u drugi dio preostali kesten pire.
- Kalup obložite aluminijskom folijom i ulijte prvo dio bez čokolade, poravnajte, zatim dio sa čokoladom.
- Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite po želji, piše Skuhaj.hr.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)