Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade

0
Radiosarajevo.ba
Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade
Foto: Gastrofera / Čokoladna torta, bez pečenja

Ljubitelji čokolade, sljedeća torta je kao stvorena za vas. U njen sastav ulaze čak tri vrste omiljene  poslastice!

Kremasta, ukusna, fantastična! Prijatno!

Za ovaj recept su vam potrebni sljedeći sastojci:

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 grama tamne čokolade
  • 200 grama bijele čokolade
  • 200 grama mliječne čokolade
  • jedna šolja mljevenog ili zdrobljenog keksa
  • tri kašike putera.

Priprema

Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi.

U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i također ohladite.

Koliko praška za pecivo treba dodati u tijesto kako bi ispalo odlično?

Koliko praška za pecivo treba dodati u tijesto kako bi ispalo odlično?

Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješati mljeveni ili zdrobljeni keks s puterom. Složite na dno kalupa.

Kada su se smjese s čokoladom ohladile, izmiješajte ih mikserom ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije.

Prema želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom, čokoladnim mrvicama…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije