Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade
Ljubitelji čokolade, sljedeća torta je kao stvorena za vas. U njen sastav ulaze čak tri vrste omiljene poslastice!
Kremasta, ukusna, fantastična! Prijatno!
Za ovaj recept su vam potrebni sljedeći sastojci:
Bravo | Profesori-vijećnici paušalima stipendiraju svoje bivše učenike za nastavak školovanja!
- 600 ml slatke pavlake
- 150 grama tamne čokolade
- 200 grama bijele čokolade
- 200 grama mliječne čokolade
- jedna šolja mljevenog ili zdrobljenog keksa
- tri kašike putera.
Priprema
Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi.
U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i također ohladite.
Koliko praška za pecivo treba dodati u tijesto kako bi ispalo odlično?
Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješati mljeveni ili zdrobljeni keks s puterom. Složite na dno kalupa.
Kada su se smjese s čokoladom ohladile, izmiješajte ih mikserom ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije.
Prema želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom, čokoladnim mrvicama…
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.