Jednostavni trikovi: Riješite se neprijatnih mirisa iz patika

1
Radiosarajevo.ba
Jednostavni trikovi: Riješite se neprijatnih mirisa iz patika
Foto: Pixabay / Patike / Ilustracija

Ukoliko vam se noge znoje bez obzira na to kakvo je vrijeme napolju, onda je prevencija ključ - prije nego što obujete patike, nanesite puder za stopala, pa će noge i patike ostati suhe tokom dana.

Ostavite narandžinu koru u patikama 24 sata i upit će neprijatne mirise. Narandžina kora sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija, pišu Nezavisne novine.

Koru možete umotati u tanki papir koji će upiti ulja. Ali ako mislite da bi ulja mogla da ofarbaju vaše patike, koristite sodu bikarbonu.

Organizovano prvomajsko druženje za oko 800 novogradskih penzionera u Parku šume Mojmilo

Organizovano prvomajsko druženje za oko 800 novogradskih penzionera u Parku šume Mojmilo

1. U patike stavite malo sode bikarbone i ostavite dok soda ne "upije" neprijatne mirise iz unutrašnjosti patika.

2. Ako vam je uložak iz patika oštećen, bacite ga i zamijenite novim.

3. Patike operite ručno u vodi sa deterdžentom i limunovim sokom.

Ako ste isprobali sve ili neki od ovih načina ili vam se sve to čini previše komplikovano, možete pokušati s jednostavnijim rješenjem.

Patike stavite u plastičnu kesu i u zamrzivač. Ostavite preko noći, a zatim ih izložite sunčevim zracima. Niska temperatura, baš kao i sunčevi zraci, bi trebalo da ubiju bakterije koje su uzročnici neugodnih mirisa.

Odličan dezodorans za patike je i alkohol. Napunite bocu s raspršivačem medicinskim alkoholom i poprskajte patike. Alkohol će ubiti sve bakterije, ali pazite da patike na natopite previše. Pustite da se patike dobro osuše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije