Kriteriji koje treba posjedovati "idealna žena"

Radiosarajevo.ba
Kriteriji koje treba posjedovati "idealna žena"
Pixabay / Ilustracija
Naučnici su propitivali muškarce o njihovim slikama idealne žene.

Stručnjaci su objavili 11 kriterija koje treba posjedovati idealna žena, objavio je prestižni magazin Men's Health.

Osmijeh kod žena je muškarcima na prvom mjestu. Žena iz snova zna ih nasmijati i i smijati se njihovim šalama. Osmijeh je njena najbolja šminka.

"Idealna žena" ima smeđu kosu, velike grudi, duge noge, uske bokove i, ono što je iznenađujuće ali veoma važno – ima mala stopala.

Na ženama muškarce najviše privlači crvena boja jer ih tako doživljavaju kao strastvene i romantične, a crveno ih asocira na senzualnost i plodnost.

Kada žene nose crveno, tada muškarcima ukazuju na visok nivo samopouzdanja. Naučna istraživanja pokazuju da žene koje češće nose odjeću u crvenim nijansama imaju i do 65 posto više šansi da privuku muškarce od žena koje se oblače neutralno. Isti je slučaj i sa bojom karmina, a utvrđeno je da će se muškarci u čak 78 posto slučajeva prije fokusirati na ženske usne našminkane jarkocrvenim karminom.

Osim navedenog muškarci kod žena cijene i inteligenciju, obrazovanje, ali i sklonost da grade karijeru i zarađuju novac. Ipak, bez obzira na to, muškarci ne žele da žena zarađuje više od njih i da ona bude ta koja je glava porodice, tvrde istraživači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije