Istraživanje: Studentska higijena

Radiosarajevo.ba
Istraživanje: Studentska higijena

Online istraživanje provedeno na jednoj britanskoj stranici pokazalo je začuđujuće podatke o higijeni mladih i onih starijih studenata.

Naime, budući da su obično daleko od kuće i mašine za pranje veša, studenti dugo nose prljavi veš na sebi. Tako se pokazalo da studentice u prosjeku peru grudnjake tek šest puta u godini, dok studenti jedne te iste gaće nose dvije nedjelje!

No i da imaju mašinu za pranje veša u blizini, čini se da situacija ne bi bila mnogo bolja, jer ih je dvije trećine priznalo da je uopće ne znaju upaliti.

Također, više od polovice studenata zamaskirat će (ili barem pokušati!) svoje tjelesne mirise pomoću dezodoransa i aftershavea.

Iz tvrtke koja proizvodi kozmetiku za osobnu higijenu i koja je organizirala ovo istraživanje kažu: "Šokirani smo rezultatima, ali čini se da je studentima važnije sklapanje prijateljstava od čistog donjeg rublja".

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije