Istražili smo: Zašto su paprike za ajvar poskupjele "preko noći" na sarajevskim pijacama

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Drzavna banda

Zato imamo vlast koja svjesno ne zeli da sprijeci ovaj finansijski kriminal radi punjenja budzeta, odnosno licnih primanja i povlastica!

Habuhabuhabu

Samo se para gleda. Bolje se izvozi, a lošije nama ostavlja. Zato će nam narod biti rahitičan i bolestan. Pa će se i djeca ovih što pune džepove vjenčavati sa rahitičnim i bolesnima, pa će i njihovi unuci tako biti rahitični, bolesni i nikakvi.

Hamo

Stoka švercerska.

Cuj zasto preko noci +50%!

Pa upravo zato sto je sezona pravljenja ajvara, pa je potraznja veca, a to svercer = nakupac prepoznaje, ha ja... Eventualno malo izac iz Sarajeva, pravac sela, mozda se moze direkt kod domacina jeftinije, ne znam, vjerojatno moze... ali najbolje zausput, inace kad dodas jos cijenu goriva tamo i amo, ode racun u guscu!

Ljiljan

Super-Stretch Chino

Asd

Pa kako zašto. Rat u Ukrajini, tamo se uzgajaju sve paprike za ajvar. :-P

Asd

Pa kako zašto. Rat u Ukrajini, tamo se uzgajaju sve paprike za ajvar. :-P ka Asd Šalu na stranu, preskočite jednu godinu pravljenje ajvara i ne kupujte paprike, neka ih šverceri i profiteri koriste za đubrenje bašta ili izvoze.

Tale

Zašto je poskupilo?Pa zato što im se može...Dižu cijene kako ko hoće i kolko mu se hoće,niko mu ne brani...

/ Najnovije