Isprobali smo Grand - Beko aparat za pripremu domaće turske kafe

2
Radiosarajevo.ba
Isprobali smo Grand - Beko aparat za pripremu domaće turske kafe
Foto: Radiosarajevo.ba / Grand - Beko aparat za kafu

Za mnoge od nas, početak dana prepoznatljiv je po mirisu i ukusu domaće kafe. Volimo, da ne kažemo, zahtijevamo da naša šolja crnog napitka, bilo ujutro kad se budimo bilo kad pravimo pauzu tokom dana, ima miris i ukus na koji smo navikli.

A, nekako je posebno to izraženo kod nas na ovim prostorima, gdje je domaća kafa i tradicija i način života. Počeci spravljanja kafe u našoj zemlji vežu se za 16. stoljeće, a toliko je volimo da smo joj dali nadimke u zavisnosti od prilike kad je pijemo: razgalica (jutarnja), razgovoruša, šutkuša (večernja), dočekuša, sikteruša…

Mirisni i topli, crni i jaki napitak iz džezve, neizostavni je dio društvenog života na ovim prostorima. Tako je i kod većine u redakciji portala Radiosarajevo.ba, gdje dan, uz kolegije i dogovore, počinjemo u društvu važnog saveznika za "malo poticaja" - šoljom kafe.

Pa smo tako, proteklih dana, u redakciji imali šansu isprobati inovativni Grand – Beko aparat, potpuno nov proizvod na tržištu, za pripremu domaće turske kafe.

Prvo jutro s aparatom, prije kolegija, i prva proba: opšti utisak je da je riječ o aparatu elegantnog dizajna koji zauzima malo prostora i koji se lijepo "ugnijezdio" u naš prostor. Unutar aparata se nalazi crna džezva jednako modernog dizajna, koji će se vrhunski uklopiti bilo gdje, a i čini se kao dobar odabir poklona kojim želimo obradovati nama posebne i drage "kafopije". Uklapa se u moderan lifestyle, baš kakav je i dizajn samog aparata.

NE KIPI!

Grand - Beko aparat za kafu
Foto: Radiosarajevo.ba / Grand - Beko aparat za kafu

Uz aparat stiže i mjerica i jednostavno 'pravilo' – jedna mjerica za jednu šolju kafe. U džezvi možete napraviti od jedne do tri šolje kafe.

Stavljamo vodu u džezvu i tri mjerice dok dolazi ostatak ekipe – i kreće prvo kuhanje, na "jedan klik" tastera.

U roku od dvije minute, zvučni signal nas obavještava da su prve tri šolje kafe gotove. Dok se pripremaju još tri šolje, prva razlika koju primjećujemo u redakciji jeste da se smanjila gužva i jutarnja 'vreva' u našoj kuhinji gdje smo se smjenjivali, pripremajući si kafe… većina, sem "chefa za aparatom", je za računarima i pripreme za jutarnji sastanak počinju par minuta ranije.

Kolegu koji, kako sam priznaje, "nije vičan aparatima" zamolili smo da se okuša u testiranju "kuhanja" posljednje ture. Bez problema stižu i te kafe, a jedan od komentara je da "od ovog lakše ne može".

Dodajmo da kafa u ovoj džezvi ne može iskipjeti (!) pa je zaista jasno da je riječ o odličnoj kvaliteti proizvoda koji je, uvjerit ćemo se u narednim danima, i konzistentan.

GLAVNI TEST

I tu stižemo do glavnog testa, a to je odgovor na pitanje: da li se ova kafa može mjeriti s kafom iz džezve u "kućnoj" varijanti?

Odgovor, jednoglasan, jeste da je ovaj napitak podjednako dobar koliko i onaj iz džezve.

Da je superiornija kafa, nije. Ali, ukus i miris kafe iz ovog aparata identični su onoj koju spremamo na tradicionalni način. Samo što je s aparatom taj ukus uvijek isti. I spremi se brže. A, i nered je manji.

Aparat je u narednim danima, najmanje dva puta dnevno, polako postao jedan od omiljenih kutaka naše redakcije. Neki kažu da smo bili i produktivniji – no, to ćemo ostaviti da pokažu neka druga mjerila. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jeste da smo bili jako dobro raspoloženi.

Odlučite li sebe ili druge počastiti ovim proizvodom, kakav dosad nismo imali priliku vidjeti na tržištu, iznenadit ćete vas koliko često će ovaj unikatni aparat biti centralni dio vaših razgovora s gostima, prijateljima…

AKCIJSKA CIJENA

Grand - Beko aparat za kafu
Foto: Radiosarajevo.ba / Grand - Beko aparat za kafu

A, kako je riječ o inovaciji na tržištu, aparat sada možete kupiti po posebnoj akcijskoj cijeni. No, važna napomena je da je limitirana količina proizvoda po akcijskoj cijeni, pa je najbolje da svoj primjerak nabavite što prije.

Aparat se može uzeti kod konkretnog prodavača ili klikom na link GRAND KAFA možete pronaći sve informacije o kupovini istog.

Mi ga svakako preporučujemo, toplo poput šolje ove domaće kafe koja nam popravi i, na trenutak, uspori dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije