Isprobajte ovu kombinaciju koprive i limuna: Rezultati vas mogu iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
Isprobajte ovu kombinaciju koprive i limuna: Rezultati vas mogu iznenaditi
Foto: Pixabay / Ilustracija / Kopriva

Kopriva, poznata po svojim brojnim ljekovitim svojstvima, postaje sve popularnija u svijetu prirodne medicine. Osim što je bogata željezom, kopriva je izvanredan izvor vitamina i minerala koji su ključni za održavanje zdravlja jetre, pluća, želuca i probavnog sistema.

Ovaj moćan ljekoviti napitak, napravljen od koprive i limuna, donosi niz benefita za zdravlje i ljepotu. Pomaže u jačanju kose, čišćenju krvi i krvnih žila, te olakšava probleme s peruti i gubitkom kose. Ekstrakt koprive često se koristi i u kozmetičkoj industriji zbog svojih blagotvornih učinaka na kosu i kožu.

Osim toga, čaj od koprive s limunom može biti koristan kod prehlade, problema s disanjem, alergija ili ekcema te za detoksikaciju organizma.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Zahvaljujući svojim svestranim ljekovitim svojstvima, kopriva postaje sve više tražen sastojak u prirodnoj medicini te je često korištena kao siguran i učinkovit način očuvanja zdravlja i ljepote.

Mješavina koprive i limuna

Sastojci:

  • 1 grančica svježe koprive
  • 200 ml kipuće vode
  • sok od 1/2 limuna

Pristup:

Operite koprivu pod mlazom vode. Osušite papirnim ubrusom, a zatim njime pokidajte listove. Listove stavite u čajnik, prelijte sa 200 ml kipuće vode, poklopite poklopcem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon ovog vremena, ulijte čaj u šolju. Dodajte sok od pola limuna, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije