Infuzija za biljke: Zalijevajte ih ovom otopinom jednom sedmično i rast će kao lude

0
Radiosarajevo.ba
Infuzija za biljke: Zalijevajte ih ovom otopinom jednom sedmično i rast će kao lude
Foto: Pexels / Ilustracija

Nije tajna da je biljkama, posebno u fazi rasta, potrebna dodatna njega, prije svega redovna prihrana, no ako vidite da vam biljke propadaju, posegnite za receptom koji će ih trenutno oživjeti.

Zbog toga se kolokvijalno naziva infuzija za biljke.

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne. Naime, aspirin, osim što se koristi u ljekovite svrhe, također može poboljšati rast biljaka i pomoći im u oporavku.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama na na balkonu.

Sve što vam je potrebno za ovu infuziju je jedna tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Tabletu zdrobite i dodajte u vodu, miješajte dok se ne otopi. Možete zalijevati ili prskati biljke ovom otopinom jednom sedmično za najbolje rezultate, prenosi Krstarica.

Ova otopina pozitivno će djelovati na razvoj korijena, omogućuje raskošnije i bujnije cvijeće, sprečava pojavu gljivica, a odlična je i za rezano cvijeće. Samo dodajte otopinu u vazu ako želite da vaše cvijeće duže traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije