Imate tanku kosu: Ovo su najbolje frizure za vas

Radiosarajevo.ba
Imate tanku kosu: Ovo su najbolje frizure za vas
Instagram / Ilustracija

Ako imate tanku i kosu koja baš nema volumena, način šišanja je itekako važan, objašnjava frizer Ted Gibson

"Usprkos uvriježenim mišljenjima, nemojte bježati od ravnih rezova, ali nikako nemojte pretjerivati ni s previše stepenasto ošišanih slojeva. Dobro ošišani bob, ženstveni lob, duga kosa umjerene dužine i slojevito ošišana te moderni asimetrični pixie stilovi savršen su odabir za kosu koja nema volumena", objašnjava on, dodajući kako treba izbjegavati i previše sredstava za njegu ili teške regeneratore, prenosi Tportal.

Jourdan Dunn - undefined

Instagram : Jourdan Dunn

I ova je sezona apsolutno u znaku vječite bob frizure koja ne prestaje oduševljavati zaljubljenice u modu, što nimalo ne čudi jer je praktična, ženstvena te odgovara svakom obliku lica.

Rashida Jones - undefined

Instagram: Rashida Jones

Ako niste ljubiteljica boba ili duge kose, ovakva razigrana frizura slojevite forme najbolje je rješenje.

"Ovim načinom šišanja postići ćete volumen i punoću, a ova frizura nije teška za održavanje te je vrlo jednostavna i za stiliziranje", objašnjava frizer Cervendo Maldonado.

Zoe Saldana - undefined

Instagram: Zoe Saldana

Iako se prije smatralo da tanka kosa ne izgleda dobro ako je duga, to više nije slučaj, upozoravaju hair stilisti. Kosa treba biti ošišana slojevito, ali ne previše, a idealna dužina je negdje između ramena i grudi. Zatražite od frizera da negdje od brade započne sa slojevima, no nikako iznad tedužine.

Za sve one s tankom kosom koji traže rješenje između dugih i slojevitih stilova ili kratkih i razbarušenih, slavni frizer Andrew Fitzsimons savjetuje frizuru srednje dužine sa suptilno ošišanim slojevima te duboko prebačenu na stranu kako bi se postigla punoća i zataknutu iza uha ili ukrašenu s nekoliko ukosnica, a koje su ponovno veliki hit ove sezone.

Ashley Graham - undefined

Instagram: Ashley Graham

Mladenački pixie stilovi odličan su odabir za sve one koje muči manjak volumena. "Pixie je sjajno rješenje za djevojke i žene koje imaju tanke vlasi. Zatražite od vašeg frizera da ipak ne pretjeruje sa slojevima jer se tako izgubi na punoći frizure", objašnjava celebrity hair stilistica Ursula Stephen.

Michelle Williams - undefined

Instagram: Michelle Williams

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije