IKEA povlači mnogima omiljen proizvod. Provjerite imate li ga kod kuće

0
Radiosarajevo.ba
IKEA povlači mnogima omiljen proizvod. Provjerite imate li ga kod kuće
Facebook / IKEA

Švedska kompanija IKEA, koja nema svoja svoje objekte u Bosni i Hercegovini ali je prisutna u bh. domaćinstvima, objavila da povlači METALLISK kuhalo za espresso za kuhalište od 0,4 l sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 jer proizvod može prsnuti tokom upotrebe.

"IKEA potiče sve kupce koji posjeduju METALLISK kuhalo za espresso za kuhalište od 0,4 l sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggtt) da proizvod prestanu upotrebljavati te da se jave kompaniji IKEA kako bi dobili povrat cjelokupnog iznosa.

“Sigurnost je najveći prioritet tvrtke IKEA i stoga povlačimo METALLISK kuhalo za espresso sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggtt) zbog povećane opasnosti od prsnuća proizvoda tokom upotrebe. Rizik je povećan nakon promjene materijala i konstrukcije sigurnosnog ventila, stoga su povlačenjem obuhvaćeni samo proizvodi sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika (srebrne/sive boje). Povlačenjem nisu zahvaćene druge jedinice”, saopćili su iz IKEA-e.

Osnaživanje žena u BiH: Pokrenut projekat 'Ženski karavan za pravdu i pomirenje'

Osnaživanje žena u BiH: Pokrenut projekat 'Ženski karavan za pravdu i pomirenje'

Poznata kompanija, zbog koje Bosanci često putuju u susjednu Hrvatsku i Srbiju da bi kupili njihove proizvode, objavila je obavijest o povlačenju i na društvenim mrežema:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije