Iftarski specijalitet koji se služio u sahanima: Pripremite ukusne kadun butiće
Kažu da su kadun butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.
Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to. Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane iskoristite i za sehur.
Sastojci
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 1 dcl šolje riže
- 1 glavica luka
- 1 kom. mrkve
- začini so, biber, vegeta, suhi bosiljak
- 1-2 kom. jaja
- po potrebi brašna i prezla
- po potrebi ulja
Priprema
1. Na ulju ispržiti mljeveno meso i ohladiti.
Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!
2. Skuhati rižu i ohladiti.
3. Izrendati luk i mrkvu, te pomiješati meso i rižu.
4. Dodati prezlu, luk, jaja, te začine.
5. Formirati kadun butiće i pohovati ih u brašnu i jajetu.
6. Pržiti u dubokom ulju.
Služiti uz hljeb i salatu. Prijatno!
* Recept preuzet sa Coolinarike.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.