Iftarski specijalitet koji se služio u sahanima: Pripremite ukusne kadun butiće

0
Radiosarajevo.ba
Iftarski specijalitet koji se služio u sahanima: Pripremite ukusne kadun butiće
Foto: Screenshot/ Zlatina kuhinja / Kadun butići

Kažu da su kadun butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to. Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane iskoristite i za sehur.

Sastojci

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 1 dcl šolje riže
  • 1 glavica luka
  • 1 kom. mrkve
  • začini so, biber, vegeta, suhi bosiljak
  • 1-2 kom. jaja
  • po potrebi brašna i prezla
  • po potrebi ulja

Priprema

1. Na ulju ispržiti mljeveno meso i ohladiti.

Refik Lendo učestvuje na Doha Forumu u Državi Katar

Refik Lendo učestvuje na Doha Forumu u Državi Katar

2. Skuhati rižu i ohladiti. 

3. Izrendati luk i mrkvu, te pomiješati meso i rižu.

4. Dodati prezlu, luk, jaja, te začine. 

5. Formirati kadun butiće i pohovati ih u brašnu i jajetu.

6. Pržiti u dubokom ulju. 

Služiti uz hljeb i salatu. Prijatno!

* Recept preuzet sa Coolinarike. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije