Idete na kampovanje? Ove stvari morate znati prije nego što krenete na ovu avanturu

0
Radiosarajevo.ba
Idete na kampovanje? Ove stvari morate znati prije nego što krenete na ovu avanturu
Foto: Instagram / Ilustracija

Kampovanje se uvijek smatralo nešto jeftinijim ljetovanjem jer sve što vam treba, nosite sa sobom. U apartmanima i hotelima je nešto drugačija stvar jer gotovo sve dobivamo na pladnju, zbog čega je i cijena veća.

Također, kampovanje je odličan izbor za one koje žele uštedjeti nešto novaca i stvoriti uspomene kojima se mogu pohvaliti ili samo nasmijati, a na Redditu je zaljubljenik u putovanja postavio pitanje ostalim korisnicima na koja pravila ponašanja bi trebali pripaziti tokom kampovanja, a jedan odgovor koji je oduševio većinu je bio poštovanje tuđe privatnosti.

Držite se svog mjesta u kampu

"Nemojte hodati kroz druge kampove. Držite se svog mjesta ili zajedničkog prostora sve vrijeme kampovanja", upozorio je jedan Redditovac koji često odlazi na kampovanje, a ovo upozorenje je važno jer hodanje oko tuđih šatora može ozbiljno narušiti tuđu privatnost.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Većina putnika odlazi na kampovanje kako bi se opustili, a njuškanjem oko tuđih šatora se nekome možete ozbiljno zamjeriti pa je zato najbolje držati se svog šatora i oko sebe označiti granicu kako ne bi došlo do zabune.

Ne stvarajte preveliku buku

Još jedna neobzirna stvar o kojoj malo ko razmišlja je buka, a upravo je to način da nekome, bez pretjerivanja, uništite odmor.

"Poštivanje drugih ljudi se podrazumijeva, a roditelji bi trebali više paziti na razinu buke svoje djece između 19 i 20 sati", kaže stručnjak za kampovanje, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije