Ideja za nedjeljni ručak: Spremite ukusne šnicle u pavlaci
Nakon naporne radne sedmice, dobar ručak i opuštanje sa porodicom pravi su način da napunite baterije za nove pobjede.
Za današnji ručak preporučujemo šnicle u pavlaci.
Ispržene, pa lagano prokrčkane šnicle, su veoma mekane i preukusne, posebno kad se preliju običnom pavlakom. Ukoliko vam je ukusnije, možete koristiti i pavlaku za kuhanje.
Uz ovaj recept sa šniclama slaže sebilo koji prilog je odličan, tako da pečeni krompir iz rerne, pire, riža ili povrće mogu biti idealan dodatak.
Sastojci:
- 800 gr šnicli (ili po želji, ali dodajete više vode)
- so i biber
- brašno
- 250 ml obične pavlake
- 100 ml ulja
Šnicle prvo izlupate, pa blago posolite i pobiberite, pa ostavite da tako odstoje desetak minuta.
Ulje zagrijete, a svaku šniclu uvaljate sa jedne strane u brašno i spustite u vrelo ulje tu stranu.
Pečete po dvije-tri minute sa obje strane, te ispečene šnicle odlažete na jedan tanjir.
Šnicle ponovo poslažite u tavu, dodajte 200 ml vode, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se polahko krčkaju 30 minuta.
Nakon 30 minuta prelijte šnicle sa običnom pavlakom, prodrmajte tavu i ostavite da krčka još 10-15 minuta.
Zovite porodicu da dođe ranije na ručak, jer šnicle je najbolje poslužiti dok su tople.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.