Hrskavi desert pun ukusa: Štrudla od bundeve idealna za hladne dane
Ako tražite desert koji spaja jesenske okuse u nježnom, hrskavom ovitku – ova štrudla od bundeve pravi je izbor. Inspirirana klasičnom štrudlom i prilagođena sezoni, ova je štrudla jednostavan, a pamtljiv desert koji je zato idealan i za obične dane i za one malo svečanije.
Štrudlu od bundeve možete poslužiti toplu ili hladnu, s malo sladoleda od vanilije, tučenoga vrhnja ili meda.
Sastojci
- 470 g pirea od bundeve
225 g krem sira sobne temperature
100 g smeđeg šećera
1/2 čajne kašičice mljevenog cimeta
1/2 čajne kašičice soli
1/4 čajne kašičice mljevenog đumbira
1/4 čajne kašičice muškatnog oraščića
12 listova tijesta za pite i savijače
150 g maslaca, otopljenog
110 g nasjeckanih oraha
3 kašičice šećera u prahu, za posipanje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Namastite lim za pečenje.
Sarajevo "prodisalo", vjetar rastjerao smog: Pogledajte očaravajuće prizore decembarske noći
Pomiješajte pire od bundeve, krem sir, smeđi šećer, cimet, sol, đumbir i muškatni oraščić. Ostavite sa strane.
Složite 2 lista tijesta jedan na drugi i premažite gornji list s malo maslaca. Kašičicom rasporedite nadjev (1/6) uz dulju stranicu tijesta i zamotajte počevši od toga kraja.
Prebacite u lim za pečenje sa šavom prema dolje. Ponovite s ostalim sastojcima. Premažite vrh tijesta s malo maslaca i pospite orasima.
Pecite dok tijesto ne postane zlatno smeđe boje, oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice, malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.