Hranom protiv upale

Radiosarajevo.ba
Hranom protiv upale
Mnogi ne misle da je inflamacija (upala) opasna.

Ona je povezana sa nivoom boli koji osjećate u bilo kojem trenutku, rizikom od dobivanja raznih infekcija,oboljenja, kao i sa depresijom, piše Bustle.

Može je uzrokovati nedostatak sna, prevelika izloženost stresu i loša prehrana. Kako bi bili zdraviji i spriječili inflamaciju, jedite ove namirnice:

CELER: Ovo povrće spriječava inflamatorne procese u organizmu, pomaže u regulaciji krvnog pritiska i holesterola. Celer je dobar u borbi protiv raznih infekcija.

GROŽĐICE: Pored toga što su ukusna grickalica, grožđice spriječavaju inflamaciju u organizmu. Zamijenite slatkiše grožđicama i više se nećete morati brinuti radi inflamacije.

BIJELI LUK: Ovo povrće je jako zdravo jer spriječava inflamaciju zglobova.

MASLINOVO ULJE: Maslinovo ulje donosi cijeli niz beneficija za vaš organizam među kojima su i njegova antiinflamatorna svojstva.

Među ostalim namirnicama, koje djeluju antinflamatorno, nalaze se: paradajz, orasi, trešnje, zeleni čaj, bosiljak, repa, ananas, soja i neke vrste riba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije