Hrana koja uzrokuje glavobolje

Radiosarajevo.ba
Hrana koja uzrokuje glavobolje
Glavobolja je velikom broju ljudi sastavni dio života. Česta je naročito među pripadnicama ljepšeg spola.

Priroda nam je omogućila raznovrsnu hranu s kojom možemo spriječiti glavobolje, ali i hranu koja ih može učiniti težim. Mada određena hrana izaziva glavobolju, stručnjaci preporučuju vođenje dnevnika ishrane i glavobolja kako biste otkrili da li ste posebno osjetljivi na neku hranu.

Donosimo vam listu hrane koja ih izaziva i listu hrane koja vam pomaže da se riješite glavobolja.

Glavobolju izazivaju grickalice,  dijetalna pića i alkohol, prerađeno meso, sir, avokado i banane,  žvakaća guma 

Protiv glavobolje  paprike, sjemenke tikve, krompir, krastavice, trešnje, žitarice, smeđa riža i čaj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije