Hit u svijetu: Uz ovaj magični trik brzo ćete odvojiti žumanca od bjelanaca

0
Radiosarajevo.ba
Hit u svijetu: Uz ovaj magični trik brzo ćete odvojiti žumanca od bjelanaca
Pixabay / Jaje

Za većinu ljudi nekoliko jaja sedmično sigurno je za zdravlje, a organizam će nahraniti proteinima, masnim kiselinama omega-3 i luteinom, koji može pomoći u smanjenju rizika od makularne degeneracije.

Međutim, žumance je opasano zbog holesterola, stoga treba izbjegavati njegov unos.

Ako imate problema s holesterolom, svejedno možete jesti jaja, ali ćete birati bjelance. I zato je korisno znati odvojiti bjelance od žumanca, što je korisno i za mnoge druge recepte. Postoji nekoliko jednostavnih načina. Već ćete pri prvom pokušaju shvatiti da je potrebno samo malo prakse, prenosi mondo.rs.

Nihad Uk najavio rješenje jednog od glavnih problema u KS: Formirana je radna grupa

Nihad Uk najavio rješenje jednog od glavnih problema u KS: Formirana je radna grupa

Jedan muškarac na TikToku podijelio je trik za odvajanje žumanca koji je vidio na internetu, a koji ga je šokirao, pa ga je odlučio da podijeli s ostalima.

Njegov snimak je ubrzo postao viralan te skupio više od 38 miliona pregleda i hiljade komentara oduševljenih pratilaca.

@that40yearguy

Talk about a game changer! 🤯🤯 #tips #tricks #hacks #todayilearned #hack #todayyearsold #todaywelearned #wow #that40yearguy #tipsandtricks #noway #eggchallenge #eggyolk

♬ Originalton - German Griffin☪️

"Toliko dugo pečem kolače i odvajam bjelance, da bih tek sad saznao za ovu metodu s kojom ste s tim gotovi za svega nekoliko sekundi", rekao je.

Ono što je prvo potrebno učiniti je protrljati prste preko oguljenog bijelog luka i zatim samo stisnuti žumance i povući ga. Ne treba vam nikakav pribor niti išta drugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije