Heidi Klum (50) otkrila jednu od tajni svog dobrog izgleda: Pogledajte šta doručkuje

0
Radiosarajevo.ba
Heidi Klum (50) otkrila jednu od tajni svog dobrog izgleda: Pogledajte šta doručkuje
Foto: Pexels/ Facebook / Heidi Klum doručkuje nešto neobično

U posljednje vrijeme se puno piše o Heidi Klum (50), ali u smjeru koji se manekenki nimalo ne sviđa. Dapače, zamolila je svoje obožavatelje putem Instagrama da ne vjeruju u 'čistu glupost' koja je nedavno lansirana.

Pojedini mediji su lažno objavili da Heidi Klum dnevno unosi samo 900 kalorija: "Upravo sam došla kući i neki prijatelji mi šalju članke u kojima kažu da jedem samo 900 kalorija dnevno. Željela bih reći da nikada u životu nisam morala brojati kalorije, a i da ne vjerujete svemu što pročitate."

Lažne glasine krenule su jer je Heidi Klum u svojim Instagram pričama podijelila jedan od svojih omiljenih doručaka, a i pokazala je kako se priprema to neobično jelo. I umjesto da odmah izračunamo kalorije i nagađamo, postali smo znatiželjni što je tačno završilo na Heidinom tanjuru – i koje dobrobiti ima njen doručak.

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Šta je potrebno za neobičan doručak Heidi Klum?

Ne, nisu to zobene pahuljice i mlijeko ili voće, nego lonac, malo pileće supe, tj. temeljca, i tri jaja - i ništa više. Heidi Klum za doručak voli poširana ili skuhana jaja u pilećoj supi (temeljcu), otkrila je sada svojim pratiteljima u Instagram storyju. Kako priprema doručak pokazala je u Instagram pričama. Zapravo, sve je vrlo, vrlo jednostavno: Zagrije pileću supu (temeljac) u loncu, a zatim u nju razbije tri jaja. Zatim miješa dok se jaja ne počnu 'stiskati', tj. postaju čvršća. Zatim pije supu od jaja iz šolje.

Nije ni čudo što supa (temeljac) već neko vrijeme doživljava preporod. 'Supa za ponijeti' dostupna je sve češće u većim gradovima, a posebno supa ili temeljac od kostiju od kokoši ili goveda, jer navodno daje životnu energiju i dobre hranjive tvari. U tradicionalnoj kineskoj medicini supa je bitan obrok za koji se kaže da održava ravnotežu tjelesnih tekućina.

Osim toga, dugo kuhane kosti sadrže puno kalcija, magnezija, kalija, sumpora i fosfora. Međutim, to se zapravo odnosi samo na supu od kostiju, a ne na kocke za instant temeljac iz supermarketa.

S jajima stvari stoje nešto drugačije. Sadrže puno dobrih hranjivih tvari. Osim bjelančevina koji su zasitni, a što je također neophodno za izgradnju i održavanje mišića te održavanje konstantne razine šećera u krvi, jaja sadrže i vitamine poput B1, B2, A, D, E te minerale poput kalija, kalcija i cinka. Pritom sadrže samo jedan posto ugljikohidrata, zbog čega su prikladni i za dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.

Doručak Heidi Klum je 'energetsko punilo' koje također sadrži neke važne hranjive tvari. Ako odlučite slijediti taj primjer, također bi trebali dodati povrće, voće i cjelovite žitarice svojim obrocima tokom dana kako bi bili sigurni da će prehrana biti uravnotežena, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije