Grejp: Gorčina koja donosi slatke rezultate

Radiosarajevo.ba
Grejp: Gorčina koja donosi slatke rezultate
Grejp je izvrstan izvor vitamina C koji odlično djeluje na ljudski imunitet.

Osim što grejp čuva i popravlja narušeno zdravlje, također može pomoći kod gubitka suvišnih kilograma. Pogledajte i šta može učiniti za vašu ljepotu:

Suha koža

Kako biste koži vratili sjaj i elastičnost, izmutite žumanjak sa kašikom maslinovog ulja pa dodajte kašičicu soka od grejpa. Dobivenu smjesu nanesite na kožu i držite oko pola sata. Nakon toga kružnim pokretima izmasirajte lice otprilike desetak minuta. Isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite.

Proširene pore

Koža s proširenim porama jako je masna i sjaji se. Sok od grejpa je idealan za rješavanje tog problema. Čisto lice istrljajte gazom natopljenom sokom od grejpa. Vata vam također može poslužiti umjesto gaze, ali će učinak biti manji. Sa samo nekoliko tretmana, vaše će lice izgubiti sjaj.

Ogrubljele pete i laktovi

Polovice ocijeđenog grejpa stavite u frižider. Kada se potpuno rashlade, u polovice nanesite po kašičicu šećera. Najmanje jednom sedmično istrljajte laktove i pete. Nakon samo nekoliko tretmana ova područja bit će nježna i bijela. Nakon pilinga možete nanijeti kremu.

Za svježinu lica

U posudu sa malo vode iscijedite dosta soka od grejpa i umivajte tom vodom lice ujutro i navečer. Za otklanjanje bora, čisti sok od grejpa nanesite prstima direktno na bore, no pripazite na područje oko očiju.

Savjet plus

Grejpom smanjite masno tkivo

Studije su pokazale da ljudi koji konzumiraju polovicu grejpa tri puta dnevno, prije svakog jela, prosječno izgube 1.6 kg tijekom tri mjeseca, prenosi Aura

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije