Govedina na žaru sa špinatom i umakom od hrena

Radiosarajevo.ba
Govedina na žaru sa špinatom i umakom od hrena
Za pripremu ukusne govedine na žaru sa špinatom i umakom od hrena potrebno vam je 15 minuta.

Recept za nedjeljni ručak podijelila je na svom Facebook profilu fitness trenerica Minja Huseinović.

Potrebni sastojci:

200 gr mahuna
500 gr goveđeg buta
prepolovljena glavica crvenog luka
maslinovo ulje
85 gr mladog špinata
30 gr potočnice
200 gr suhih rajčica u ulju, ocijeđenih

Umak od hrena

125 ml grčkog jogurta
žlica pasiranog hrena
2 žlice limunovog soka
2 žlice vrhnja
2 češna češnjaka, sitno nasjeckana
2-3 kapi tabasca

Priprema:

1. Kuhajte mahune na pari oko 4 minute, dok ne omekšaju. Stavite na stranu.

2. Zagrijte roštilj. Kada bude vruć, premažite meso i luk sa malo maslinovog ulja. Pecite meso 2 minute sa svake strane pa ostavite na stranu 5 minuta. U međuvremenu, 3 minute pecite luk s obje strane.

3. Složite špinat, potočnicu, rajčicu i mahune na pladanj za posluživanje.

4. Za umak od hrena tucite zajedno jogurt, hren, limunov sok, vrhnje, češnjak, tabasco, sol i svježe mljeveni iber.

5. Nasijecite govedinu na tanke kriške i stavite preko salate. Luk tanko narežite i pospite preko jela. Dodajte umak od hrena i poslužite ili poslužite na zasebnim tanjirima, ali u tom slučaju prvo stavite meso pa na njega salatu, a umak prelijte odozgo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije