Frizura za kojom su djevojke bile zaluđene - ponovo je u modi

0
Radiosarajevo.ba
Frizura za kojom su djevojke bile zaluđene - ponovo je u modi
Foto: Pinterest / Retro frizura

Trendovi se danas vrte u krug i nije rijetkost da svjedočimo onim koje smo nekada već nosili, premda u nešto drugačijem ruhu.

Ovo nije slučaj samo s garderobom, već i s frizurama i šminkom, pa se čini da se od nekih trendova iz 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka zapravo nikada nećemo trajno oprostiti. 

To je slučaj i s ovom retrom frizurom koja će u narednim mjesecima biti ekstremno popularna, a kakve su sredinom 90-ih rado nosile tinejdžerke i mlade djevojke.

No, ovog puta namijenjena je i za nešto ozbiljnije dame koje prosto žele da izgledaju mlađe i daju svom izgledu mladalački šarm.

Riječ je o najjednostavnijoj mogućoj frizuri, ali nevjerovatno simpatičnoj: dvije pletenice koje uokviruju lice, dok ostatak kose pada ravno, pomalo raščupano ili u lijepim loknama - izbor je na vama.

Dakle, sve što treba da uradite jeste da dva tanja pramena s obje strane lica upletete u pletenice i imate ženstvenu, šarmantnu, sofisticiranu frizuru za samo tri minuta.

Ova frizura je savršena za šetnju gradom, odlazak na kafu sa drugaricama ili šoping, pa čak i za bioskopsko veče s dečkom, a može da posluži i kao frizura za "kancelariju kod kuće", ako ste trenutno u grupi onih koji rade iz svog doma uslijed pandemije koronavirusa, a često imate online sastanke.

Retro frizura - undefined

Foto: Pinterest: Retro frizura

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije