Ljepota / Frizura koja dominira decenijama: Napravite sitne lokne u samo dva koraka

19. 01. 2020. u 17:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Najlakše ćemo objasniti o čemu se radi ako se podsjetimo lokni glumice Jennifer Gray iz filma "Prljavi ples". Ona je tada nosila baš takvu frizuru koja se iz 1980-ih ponovno vraća među trendove.

Mnoge ikone te dekade, od Madone i Cher do Meg Ryan, kovrdžale su kosu baš ovako, a ako i vi želite da isprobate ovaj ženstveni trend, evo šta treba da znate.

Za ovakvu frizuru nije striktno potreban odlazak kod frizera.

Možete je i sami napraviti kod kuće. Potrebni su vam starinski metalni vikleri s gumicama ili stajler za sitne kovrdže, kao i lak za kosu.

Kosa se kovrdža na dva načina:

  1. Sa metalnim viklerima

Operite kosu i dobro je prosušite peškirom, zatim se očešljajte. Ako vam je kosa tanka, nanesite malo pjene ili spreja za volumen. Nakon toga odvajajte pramen po pramen i umotavajte u metalne viklere s gumicom. Kada cijelu kosu uvijete u viklere, zamotajte je maramom. Pustite da odstoji preko noći, a ujutro sve skinite. Frizuru finiširajte širokim češljem i lakom za kosu.

  1. Pomoću uređaja za sitne lokne

Operite kosu i osušite je dobro fenom, zatim odvajajte pramen po pramen i motajte oko uvijača. Pramen držite oko minut na uvijaču ili kada osetite da je dovoljno toplo. Na kraju po potrebi rasčešljajte kosu širokim češljem i fiksirajte lakom.

Frizerski saloni, pak, ovu frizuru prave "dugotrajnijom" - pomoću mini vala.

Ovu frizuru rado nose mnoge slavne djevojke poput Rite Ore, Taylor Svift, Bele Hadid, Margo Roby... Loknama daje prirodan izgled i deluje na svaki tip kose, samo je bitno da je kosa duža od deset centimetara.

Tagovi: frizura kosa

NEMA KOMENTARA