Frizeri slavnih: Poznata frizura bit će hit ovog ljeta, uz jedan dodatak

Radiosarajevo.ba
Frizeri slavnih: Poznata frizura bit će hit ovog ljeta, uz jedan dodatak
Instagram / Ilustarcija

Bob nam je jedna od omiljenih frizura i ne, nije nam dosadio, s obzirom da kroz godine pokazuje uvijek svježa i drugačija lica. Obožavali smo tako ultra kratki bob, asimetrični bob, ispeglani ili valoviti bob što je mnogima dalo priliku da ovu karakterističnu frizuru uklope u vlastiti stil. No, čini se kako ove sezone dolazi jedno novo lice dobro poznate frizure – pomalo neuredni i valoviti bob, koji već na prvu pozdravljamo, posebno zbog super lakog održavanja.

No, ima ova frizura i druge adute.

Sviđa nam se i seksi dojam koji ostavlja ali i mogućnost da se slobodnom interpretacijom pramenova idealno prilagodi svakom licu.

Šta je onda najvažnije ako se odlučite na ovu frizuru za koju se predviđa da će biti hit ljeta?

Frizeri slavnih upozoravaju kako je najbitnija odrediti dužinu.

''Ako želiš postići izgled koji ostavlja snažan dojam, dužina kose bi trebala sezati tik ispod čeljusti. Prije šišanje kosu možeš učvrstiti ukosnicama na željenu dužinu kako bi osjetila stvara li ti ugodu'', rekao je frizer mnogih slavnih, Jason Hogan.

Kako bi bile sigurne da ćete iz frizerskog salona otići sa željenim rezultatom i potpuno pogođenim izgledom, najbolje je da ponesete fotografiju nekog od slavnih koji se odlučio za ovu frizuru.

''Bez obzira tražila nešto ekstravagantno ili više chic, fotografije frizure kakve želiš odličan je način da promjena koju želiš ode u pravom smjeru'', rekao je Jason.

Osim spretnih ruku frizera koji će savršeno odrezati tvoju kosu u nestašni bob, za konačni dojam ključna je upotreba odgovarajućih proizvoda za kosu. ''Upotreba proizvoda za stiliziranje u ovom slučaju nije opcija već potreba kako bi stvorila potrebna tekstura i naposljetku dojam kakav se od frizure očekuje'', dodao je Jason.

Ključno je i završno oblikovanje

Ako želite nositi sasvim teksturirani i nestašni bob, na još vlažnu kosu nakon pranja nanesite mješavinu ulja za kosu i regeneratora koji se ne ispire. S ovom kombinaciju sasvim ćete moći kontrolirati teksturu svoje kose koja će i pri tom zasjati punim sjajem. Valove možete napraviti uz pomoć uređaja za uvijanje kose ili ako ste posebno spretne i peglom za kosu.

Za blago nestašni bob koji će se isticati tek blagom valovitošću i djelovati kao frizura s plaže nanesite mousse ili pjenu za oblikovanje kose.

Za odličan rezultat ravnomjerno nanesite pjenu za kosu veličine grejpfruta, zatim kosu podijelite u jednake dijelove, sa svakim pramenom napravite twist, a zatim ostavite da se osuši na zraku ili upotrijebite sušilo za kosu s posebnim nastavkom.
Svoju savršeno oblikovanu frizuru naposljetku možete učvrstiti lakom za kosu i spremne ste za sve dnevne izazove, a uz najdraži ruž i nezaboravne večernje provode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije