Frizer otkrio jednostavan trik za prikrivanje sijedih

0
Radiosarajevo.ba
Frizer otkrio jednostavan trik za prikrivanje sijedih
Foto: Unsplash / Ilustracija

Dok se neke sretnice sa sijedom kosom postupno upoznaju tek sredinom ili krajem 30-ih, sve se više djevojaka sa za mnoge iritantnim bijelim vlasima susreću u 20-ima.

Iako je siva boja kose apsolutni trend među mlađom populacijom, mnogi se sijedih srame i prikrivaju ih čim "izađu na površinu".

Bojanje, ako je prečesto, isušuje i uništava kosu, a za prikrivanje sijedih dlaka, srećom, postoje razni učinkoviti trikovi.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Izdvojili smo jedan genijalan način za prikrivanje sijedih koji morate isprobati smeta li vam sijedi korijen.

Želite li prikriti sijede vlasi koje su vam se pojavile na ponekim mjestima, koristite nijansirani gel za obrve, piše Gloria.hr.

Iako za trenutno prikrivanje možete koristiti i proizvode za kosu posebno namijenjene toj svrsi, popularni frizer Matt Newman iz New Yorka za korištenje savjetuje upravo tonirani gel za obrve.

Kada mu je gel za obrve bio pretaman, Matt ga je upotrijebio kod korijena rijetke kose kako bi izgledala punije, efekt je bio nevjerojatan i tu se rodila ideja!

Koristite li gel kod korijena kose, osim što ćete vizualno kosu napraviti punijom i gušćom, učinkovito ćete prikriti sijede.

Boja gela se pritom mora podudarati s ostatkom kose, kako bi efekt bio što prirodniji i "uvjerljiviji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije