FOTO: Šta trudnice širom svijeta nose sa sobom u porodilište

Radiosarajevo.ba
FOTO: Šta trudnice širom svijeta nose sa sobom u porodilište
/ Marie Lucette (Madagaskar) je, po preporuci babice, donijela ćebence za umotavanje bebe, komprese, vatu, pelene, odjeću za bebu, japanke, termos, čaršaf Porodica joj je donijela i druge nužne stvari – lonac, drvo za potpalu, kašike, namirnice, pile za sup

Svaka trudnica sa sobom u porodilište nosi takozvanu "materinsku torbu". U većini zemalja ova torba sadrži razne stvari koje boravak u bolnici čine barem malo ugodnijim, poput elektronskog čitača ili iPoda.

Međutim, u mnogim zemljama širom svijeta porodilišta su tako loše opremljene da buduće majke sa sobom u bolnicu moraju da "tegle" najosnovnije stvari, od gumenih rukavica do gaze.

Kako bi skrenula pažnju na probleme porađanja u zemljama gdje je do vode teško doći, organizacija WaterAid je u razne zemlje širom svijeta poslala fotografe koji su zavirili u torbe koje buduće majke nose u porodilište.

U fotogaleriji pogledajte šta se u takve torbe pakuje u Velikoj Britaniji, a šta u Ugandi.

A šta ste vi nosili sa sobom?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije