Fantastičan trik uz koji nikada više nećete morati peglati veš

1
Radiosarajevo.ba
Fantastičan trik uz koji nikada više nećete morati peglati veš
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pranje veša nije zabavno. Dosadno je i dugotrajno, a posebno njegovo peglanje. Jeste li znali da tokom života potrošimo 750 dana, više od dvije godine, na pranje veša, a čak 50 posto tog vremena otpada na peglanje te iste oprane odjeće, što najbolje znaju veća domaćinstva.

Peglanje je kućanski posao u kojem većina ljudi ni najmanje ne uživa, a jedna mama Chantel Mila sa svijetom je podijelila trik koji će vam pomoći da izbjegnete peglanje. Sve što vam treba je domaća smjesa koja će u pet minuta poravnati vašu odjeću.

"Ljudi, tako sam uzbuđena što mogu podijeliti ovo, jer već neko vrijeme radim na formuli. Ovaj sprej je sjajan za putovanja ili za ona užurbana jutra kada jurite iz kuće! Jednostavno raspršite laganu maglicu, zagladite i ostavite 5 minuta (dok se tuširate) i evo - nema više nabora!

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Isprobala sam ga i na svijetloj i na tamnoj odjeći od mješavine pamuka i dobro je funkcionirao. Testirajte prije nego što isprobate kod kuće", napisala je Chantel.

Chantel je objasnila da su vam potrebne dvije šoljice vode, kašika alkoholog ocata i kašika regeneratora za kosu, koji će omekšati vlakna materijala, kako biste je izravnali.

Ona je svoj trik objavila u videu koji je postao jako popularan na društvenim mrežama te poručila da će vam ovaj trik biti jako koristan na putovanjima ili kada, na primjer, ujutro nemate vremena ispeglati odjeću za posao, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije