Facebook odlučio: Ovo je recept za najbolji cheesecake
Slastičari amateri mogu napraviti "najbolji cheesecake ikad" u svom domu, koristeći recept australske kuharice Stephanie Alexander.
Jedna je žena na Facebooku podijelila fotografije cheesecakea koji je napravila po receptu 79-godišnje kuharice, a nakon toga svi su se pomamili za njim. Kako kažu, s njim ne možete pogriješiti, a vaš cheesecake bit će odličnog okusa.
Tajna ovog "nevjerojatno kremastog" cheesecakea je u tome što se svi sastojci ugriju na sobnu temperaturu prije pripreme, a cheesecake se peče u posudi s vodom. Zbog toga po njemu nema pukotina.
Kako tekstura cheesecakea ne bi bila kvrgava, Alexander preporučuje da jaja i krem sir izvadite iz hladnjaka 10 do 20 minuta prije pripreme kolača. S druge strane, bitno je i da ne miješate sastojke previše žestoko ili predugo jer će kolač samo "potonuti" u pećnici.
Alexander je napisala stotine recepata koje je objavila u 17 zasebnih kuharica. Svoj prvi restoran otvorila je 1966. godine u Melbourneu, kad je imala samo 23 godine.
A sad slijedi ono zbog čega smo tu, recept.
Sastojci:
100g rastopljenog maslaca
300g zobenih keksa
500g krem sira, na sobnoj temperaturi
200 g šećera u prahu
1 kašika kukuruznog brašna
3 jaja
2 kašike limunovog soka
nekoliko kapi čiste vanilije ili ekstrakta vanilije
prstohvat soli
2 šalice kiselog vrhnja
Priprema
Ugrijte pećnicu na 180 ° . Dno i stranice kalupa dimenzija 22x6 centimetara premažite maslacem. Izrežite papir za pečenje tako da jedan dio prekrije dno kalupa , a drugi stranice. Namažite i papir maslacem.
Izmrvite kekse, u njih umiješajte rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu utisnite u dno kalupa, koristeći čašu ili nešto slično.
Mutite krem sir i šećer električnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. U smjesu umutite kukuruzno brašno, pa dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući svaki put dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte limunov sok, vaniliju i sol. Umiješajte i kiselo vrhnje i kratko tucite dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.
Ulijte smjesu u kalup koji ćete staviti u veću posudu za pečenje. U nju ulijte kipuću vodu do polovice visine kalupa.
Pecite 50 minuta, a zatim isključite pećnicu, ali vrata ne otvarajte daljnjih sat vremena.
Izvadite kalup iz vode i kolač u potpunosti ohladite na rešetki i u hladnjaku prije serviranja, piše Index.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.