Dosađuju vam golubovi? Stavite ovo na terasu ili balkon i otjerat ćete ih

1
Radiosarajevo.ba
Dosađuju vam golubovi? Stavite ovo na terasu ili balkon i otjerat ćete ih
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Baščaršija, Sarajevo

Ako ne želite da golubovi preuzmu vaš balkon i učine ga svojim domom, imamo nekoliko učinkovitih metoda za odvraćanje golubova jednom zauvijek.

To svaka osoba mora znati jer su rješenja vrlo jednostavna, a sve što vam treba za njih već se nalazi u vašem domu.

Aluminijska folija

Oni koji su isprobali trik s aluminijskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu došli na njihovu terasu. Poenta je što više okititi terasu folijom, golubovi joj neće imati hrabrosti prići.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Šareni elementi

Postavite uže iznad balkona i zavežite trake od materijala u boji ili folije. Potaknute vjetrom, one će ometati golubove. Isti učinak možete postići s plastičnim vrećicama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ima ili plastičnim vjetrenjačama.

Gel ili svijetle trake

Ultraljubičaste trake, reflektirajuće svjetlosne trake i hologramske trake dostupne su na tržištu. Ima i gelova, a najvažnije je da će te boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti, prenosi Krstarica.

Traka

Odaberite traku s plastičnim, tupim šiljcima jer metal može ozlijediti ptice. Umjesto trake možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Postavite ih na ogradu i prozorsku dasku.

Ribarska mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći do balkona ili prozora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije