Dlake ljubimaca znaju biti problem: Trikovi za efikasno čišćenje namještaja

Radiosarajevo.ba
Dlake ljubimaca znaju biti problem: Trikovi za efikasno čišćenje namještaja

Dlake koje ostavljaju ljubimci za sobom znaju da zadaju glavobolje.

Naročito veliki problem zadaju psi sa dugačkom dlakom. No, i za to imaju rješenja.

Prije svega, pronađite odgovarajuću četku kojom ćete skinuti što više dlaka prilikom četkanja. Što manje dlaka ostane na njihovom tijelu, to će se manje i linjati.

Još jedna stvar koja može smanjiti opadanje dlaka je kupanje. Masirajte psa prilikom šamponiranja, jer ćete tako podstaći opadanje svih nepotrebnih dlaka. 

A ovo su trikovi za efikasno čišćenje namještaja:

Za drveni i kožni namještaj je dovoljna mikrofiber krpa. Ona u jednom potezu može pokupiti sve dlake s namještaja, ali namještaj od ostalih materijala je potpuno druga priča kada je u pitanju čišćenje dlaka.

Postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći.

Prva stvar koju možete pokušati su gumene rukavice. Stavite rukavicu na ruku i pređite preko namještaja. Tako ćete stvorit statički elektricitet koji će učiniti da dlaka počne da se lijepi za rukavicu.

Druga opcija slično funkcionira, a u pitanju je četka za brisanje prozora. Četkom pređite preko namještaja i dlake bi trebale početi da se lijepe za nju.

Posljednja opcija je roler koji skuplja dlake. U svakoj prodavnici za kućne ljubimce ćete je naći. S pravim rolerom možete da dohvatite i skrivene dlake iz teško dostupnih mjesta na namještaju, piše Still.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije