Devet rečenica koje muškarci ne žele čuti u krevetu, naprosto su zabranjene

Radiosarajevo.ba
Devet rečenica koje muškarci ne žele čuti u krevetu, naprosto su zabranjene
Foto: YouTube / Printscreen

Pitali smo muškarce što ne žele čuti u krevetu, i dobili popis fraza koje bi ste trebali zaobilaziti u širokom luku. Osim što ih ohlade, one će ih jako isfrustrirati, a ni vi se u toj situaciji nećete osjećati poželjno i ugodno.

1. Kad ćeš završiti?

Voditi ljubav podrazumjeva bliskost i želju za partnerom, a ovakav nastup sugerira kao da želite što prije odraditi posao i nastaviti s nečim pametnijim.

2. Čini mi se da dijete plače, možeš li provjeriti?

Naravno da može i hoće provjeriti, no nemojte očekivati da će mu to biti najdraža stvar na svijetu. I nikako nemojte ovu rečenicu koristiti da bi ga "ohladili“.

Stručnjaci predlažu da je u ovoj situaciji najbolje sve okrenuti na šalu i svakako svojem partneru spomenuti da je i dalje visoko na ljestvici prioriteta u vašem životu.

3. Jesi li oduvijek imao taj madež?

Ovakav tip pitanja sugerira zabrinutost. Drago im je kad se neko brine za njih ali što mogu učiniti u tom trenutku? Zabrinu se i takav tip informacije uništi cijeli doživljaj. Zato odgodite takav tip razgovora za poslije, piše Zadovoljna.hr.

4. Mi više nikada ne razgovaramo

Nakon seksa muškarci najčešće imaju veliku potrebu za snom, tako da u to vrijeme i nisu baš skloni pretjeranoj priči.

5. Ne misliš li da bi kuhinjski zidovi bolje izgledali u žutoj boji?

Nema potrebe objašnjavati zašto takav tip razgovora ubija svaku želju za vrijeme seksa.

Umjesto takvih razgovora koje biste trebali voditi za doručkom, radije mu recite koliko uživate u ovim trenicima intimnosti i što biste voljeli isprobati.

Ukoliko vam misli vrludaju jer se ne zabavljate koliko biste trebali, radije preuzmite incijativu i prijeđite u ‘pozu’ koja bi vam više odgovarala.

6. Misliš li da sam se udebljala?

To je manipulativno pitanje i nema pravog odgovora na njega. Ako kažemo ‘da’, nastat će drama, a ukoliko kažemo ‘ne’, ispast će da lažemo’. I zato osvijestite da muškarci u krevetu žele uživati u vašem tijelu, a ne ga kritizirati.

Kada vas miluju po trbuhu oni ne traže pločice nego uživaju u dodiru. Ukoliko imate problem s određenim dijelom tijela radije suptilno preusmjerite milovanje na dio s kojim ste zadovoljni. Na taj način nećete pokvariti raspoloženje, a i vi ćete se lakše prepustiti.

7. Reci mi da sam ti lijepa

Umjesto da mu trpate riječi u usta koje bi trebao izgovarati, radije mu recite što biste htjeli da vam radi u tom trenutku.

Preusmjeravanje fokusa sa svojeg fizičkog izgleda na strasti više će uzbuditi vašeg partnera. Osim toga, muškaricma su neodoljive žene koje znaju što hoće u krevetu i ne libe se to izgovoriti.

8. Možeš li napraviti ono što volim?

Odjednom bi se našli u igri pogađanja. Zato budite jasni u svojim željama kako ne bi došlo do neugodnih situacija u krevetu. Izbacite 'igrice' iz postelje i imat ćete uspješniji spolni život.

9. Oh, ne..skoro si uspio

Kad ti ona puruči da nisi uspio, to je kao da polila hladnom vodom. Umjesto da dajete negativne komentare, radije se usredotočite na pozitivne trenutke tokom odnosa.

Muškarci ne znaju detalje ženske anatomije i ne shvaćaju da orgazam ovisi o puno stvari s kojima možda nemaju direktne veze. Sigurno će prije ili kasnije doći do ovakvog problema u krevetu i tada je važno biti objektivan i dati do znanja muškarcu da ipak niste razočarani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije