Dan čečenskih žena: Pogledajte prazničnu trpezu u domu Ramzana Kadirova

0
Radiosarajevo.ba
Dan čečenskih žena: Pogledajte prazničnu trpezu u domu Ramzana Kadirova

Dan čečenskih žena je praznik koji se u ovoj ruskoj republici obilježava 21. septembra. Tog dana Čečeni odaju počast majkama, suprugama, sestrama, kćerkama, a praznik se uvijek začini specijalitetima domaće kuhinje.

Kontroverzni čečenski lider Ramzan Kadirov na društvenim mrežama je podijelio snimak prazničnog slavlja iz njegovog doma. Kadirov je objasnio da su njegovi sinovi izrazili ljubav i poštovanje prema svojim sestrama i majci Medni Musaevnoj Kadirovoj.

Na snimku je upadljiva nevjerovatno bogata trpeza, na kojoj, čini se, ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka.

"Praznik je praznik, ali stol mora biti postavljen. Medni Musaevna Kadirova i djevojke su nas počastile izvrsnim jelima nacionalne kuhinje i aromatičnim čajem. Bilo je vrlo ukusno, zadovoljavajuće i zdravo. Dragi prijatelji, posvetite više pažnje svojoj porodici. Koliko god je to moguće, obradujte svoje domaćinstvo poklonima i, što je najvažnije, provedite više vremena s njima. To nam svima jako nedostaje. Porodica je najveće bogatstvo u životu svake osobe", napisao je Kadirov uz video.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije