Da kuća zamiriše: Recept iz Jugoslavije - kako se nekada pripremao sladak kupus bez mesa

/ Komentari (1)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

YUMA

U Jugoslaviji se i jeste najvise jeo kupus i to bez mesa. Da prste polizes, svugdje se kuhao: u studentskim i đackim domovima, radnickim menzama , bolnicama, u vojsci sa slaninom, u nasim kucama. Kad se kuha zamirise cijeli neboder.Jos ako se kuha u ,,pretisu,, pa p***** paru na prozoru. Zavidi ti cijeli komsiluk. Jedino su visoki drugovi jeli meso sa kupusom na proslavama bratstva i vladavine radnika a Boga mi i vise seljaka.

/ Najnovije