Crna Gora na vrhu liste destinacija kojima turisti ne pridaju previše pažnje

Radiosarajevo.ba
Crna Gora na vrhu liste destinacija kojima turisti ne pridaju previše pažnje
Britanski list "Independent" svrstao je Crnu Goru na vrh liste turističkih destinacija kojima se ne daje previše pažnje.

"Svjetski putnici uvijek traže nove 'ispod radara' destinacije koje pružaju bijeg od gužvi i mora ‘selfie’ štapova", piše britanski dnevnik.

Posebno je izdvojena Boka kotorska, uz savjet turistima da se tamo pretvaraju da glume u Bondovom filmu.

"Crna Gora pruža manje očiglednu alternativu susjednoj Hrvatskoj i nije teško osjetiti predivne predjele Bokokotorskog zaljeva, sa svjetlucavim Jadranskim morem i planinama u pozadini. U zaljevu je također smješten srednjevjekovni grad Kotor koji se nalazi na UNESCO listi svjetske kulturne baštine", piše list.

Također, citira utisak britanskog turiste na sajtu TripAdvisor, koji navodi da je Bokokotorski zaljev "najčuvanja tajna Europe".

"Iako sam video mnogo fotografija ovog mjesta prije moje posjete, ništa me nije moglo pripremiti za zapanjujuću ljepotu ovog zaliva. Vodena površina i planine za mene su bile kao ukrštanje švicarskih jezera i fjordova Norveške", piše u recenziji na TripAdvisor-u.

Osim Bokokotrskog zaljeva, na listi Independenta se, između ostalog, nalaze portugalski grad Porto, španski gradovi Granada i San Sebastijan, italijanski Cagliari, Rovinj u Hrvatskoj, glavni grad Albanije Tirana, jezero Bled u Sloveniji

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije