Čović proslavio 65. rođendan: Dodik sletio helikopterom, zapjevao i Halid

17
Radiosarajevo.ba
Čović proslavio 65. rođendan: Dodik sletio helikopterom, zapjevao i Halid
Print Screen / Dragan Čović proslavio 65. rođendan

Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović proslavio je sinoć 65. rođendan.

Kako prenosi mostarski Dnevni list, na privatnoj zabavi održanoj u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru prisustvovalo je odabrano društvo, "uži krug prijatelja" šefa najveće hrvatske stranke

Među Čovićevim gostima bio je i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Koliku važnost predaje Čoviću i njegovom rođendanu Dodik je pokazao i time što se, poput svojevremeno Lepe Brene, helikopterom spustio na stadion Pod Bijelim Brijegom.

Dodik je na Čovićevoj proslavi bio vidno raspoložen. Nije poznato je li zapjevao, ali se srdačno fotografirao sa kuharima i konobarima.

Mostarski list tvrdi da su događaju prisustvovali šef dipomatije Hrvatske Gordan Grlić Radman, te lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić. Navedene informacije, međutim, nisu službeno potvrđene.

Kako god, odabrano društvo na zabavi - koja je trajala do ranih jutarnjih sati - navodno zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade, piše Dnevni list.

Posebnu pažnju gostiju privukla je i torta napravljena u čast lidera HDZ-a BiH, i to u obliku porodičnog grba koji asocira na plemićki!

Čović se u govoru povodom 65. rođendana zahvalio svojim prijateljima.

Dragan Čović rođen je 20. augusta 1956. godine, a porijeklom je iz Ljutog Doca kod Širokog Brijega, gdje ima privatnu kuću.

 

Kritike iz Hercegovine

Portali u Hercegovini kritizirali su Dodikovo spuštanje na Stadion pod Bijelim Brijegom.

"Nekoliko dana ranije državni helikopteri nisu stigli u Zapadnu Hercegovinu da gase požarišta. Također, nekoliko dana ranije Ultrasi u Banjoj Luci nisu smjeli na stadion unijeti zastave, niti majice sa šahovnicom", kritizira Hercegovina.info, dodajući da Dodikov helikopter i zastava RS-a nisu smetali na mostarskom stadionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije