Brza i osvježavajuća poslastica: Cheesecake u čaši
Ovo je vrijeme jagoda, ali uskoro i ostalog voća koje nemamo priliku koristiti u hladnijim danima. Stoga iskoristite priliku i konzumirajte ih na različite načine, a jedna od poslastica u kojoj su odličan sastojak je cheesecake u čaši.
Nudimo vam recept za čiju pripremu vam ne treba mnogo vremena, a užitak je zagarantiran.
Potrebno je:
1 i po šoljica izmrvljenog keksa 1 kašika istopljenog putera
1 i po šolja šlaga
1 šolja krem sira
Pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 i po šolja sjeckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode
Priprema:
Na visokoj temperaturi kuhajte jagode s limunovim sokom i malo vode. Minuta kuhanja je dovoljna, s obzirom na to da će jagode vrlo brzo pustiti svoj sok.
Izgnječite skuhane jagode i stavite ih u frižider na 5 minuta.
Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije mikserom izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pomiješajte keks i kašiku istopljenog putera te smjesu stavite na dno čaše, a potom manjom čašom blago pritisnite preko keksa.
Preko keksa dodajte izmiksanu smjesu šlaga i sira, a ohlađene jagode po vrhu. Jagode možete zamijeniti bilo kojim voćem.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.