Brza i osvježavajuća poslastica: Cheesecake u čaši

Radiosarajevo.ba
Brza i osvježavajuća poslastica: Cheesecake u čaši
Recept za čiju pripremu vam ne treba mnogo vremena, a užitak je zagarantiran.

Ovo je vrijeme jagoda, ali uskoro i ostalog voća koje nemamo priliku koristiti u hladnijim danima. Stoga iskoristite priliku i konzumirajte ih na različite načine, a jedna od poslastica u kojoj su odličan sastojak je cheesecake u čaši.

Nudimo vam recept za čiju pripremu vam ne treba mnogo vremena, a užitak je zagarantiran.

Potrebno je:

1 i po šoljica izmrvljenog keksa 1 kašika istopljenog putera
1 i po šolja šlaga
1 šolja krem sira
Pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 i po šolja sjeckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode

Priprema:

Na visokoj temperaturi kuhajte jagode s limunovim sokom i malo vode. Minuta kuhanja je dovoljna, s obzirom na to da će jagode vrlo brzo pustiti svoj sok.

Izgnječite skuhane jagode i stavite ih u frižider na 5 minuta.

Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije mikserom izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Pomiješajte keks i kašiku istopljenog putera te smjesu stavite na dno čaše, a potom manjom čašom blago pritisnite preko keksa.

Preko keksa dodajte izmiksanu smjesu šlaga i sira, a ohlađene jagode po vrhu. Jagode možete zamijeniti bilo kojim voćem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije