Borba s teškoćama održavanja ovog namještaja: Otkrijte trikove koji će vam pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Borba s teškoćama održavanja ovog namještaja: Otkrijte trikove koji će vam pomoći
Foto: Pexels / Plastične stolice

Mnogi vlasnici plastičnih garnitura za sjedenje na otvorenom često griješe u pretpostavci da nije potrebno često čistiti vanjski namještaj kao što je to slučaj s unutrašnjim.

Međutim, izloženost vremenskim uvjetima može brzo dovesti do nakupljanja prljavštine i oštećenja, ako se ne održava redovna higijena.

Redovno brišite prašinu

Jedan od ključnih savjeta za održavanje plastičnih stolica je redovito brisanje prašine. Čišćenje stolica jednom sedmično suhom krpom od mikrovlakana ili starom majicom može spriječiti nakupljanje prašine i sprječavanje nastanka dubokih mrlja. Važno je temeljito očistiti sve površine stolica, uključujući i one koje su manje vidljive poput donje strane i nogu.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Za dubinsko čišćenje, perite s višenamjenskim sredstvom za čišćenje

Kada postoji potreba za uklanjanjem mrlja s plastičnih stolica, vrijeme je za dubinsko čišćenje. Preporučuje se dubinsko čišćenje jednom mjesečno kako biste spriječili pojavu žutih mrlja. Napunite kantu toplom vodom i dodajte sredstva za čišćenje. Stolice dobro operite i ostavite na suncu da se osuše.

Čuvajte ih prekrivene

Kako biste stolice održali u najboljem mogućem stanju, a također i nakon pranja, razmislite o upotrebi navlaka za stolice kako biste ih zaštitili. Uzmite staru tkaninu, zavjese i plahte i pretvorite ih u presvlake za stolice kao izvrsnu alternativu.

Upozorenje stručnjaka: Ova dva proizvoda nemojte koristiti za čišćenje kuće

Upozorenje stručnjaka: Ova dva proizvoda nemojte koristiti za čišćenje kuće

Prednosti čišćenja bijelih plastičnih stolica

Sada kada znate kako s lakoćom očistiti plastične stolce, važno je razumjeti zašto vam redovno čišćenje stolica može dugoročno koristiti:

  • Imat ćete čiste bijele stolice tokom cijele godine, spremne za korištenje kada vam zatrebaju ili kada navrate neočekivani posjetitelji.
  • Moći ćete produžiti vijek trajanja stolica tako da ih održavate čistima i prekrivenima.
  • Ako izrađujete vlastite presvlake za stolice, reciklirate staru tkaninu i koristite ekonomski i ekološki prihvatljivije iskustvo.
  • Ako redovito čistite stolice, uložit ćete malo vremena u čišćenje. Ako ih čistite samo jednom godišnje, trebat će vam sati da s njih uklonite prljavštinu, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije