Bolji od sirćeta i sode bikarbone: Ovaj sastojak nema šta ne čisti

0
Radiosarajevo.ba
Bolji od sirćeta i sode bikarbone: Ovaj sastojak nema šta ne čisti
Foto: Pexels / Za blistave česme, bez kamenca

Ako vam se smučilo da uporno perete kadu i česme, a fleke od kamenca i dalje ostaju i guše vas mirisi hemikalija, pokušajte ovaj prirodan način.

Naime, jedna od namirnica koja je prilično zapostavljena i koristi se samo pri pravljenju sokova i zimnice može da vam pomogne u sređivanju kuće, pa možda čak i bolje od sredstava na koje ste već navikli.

Naravno, riječ je o limuntosu.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Za blistav sudoper uradite sljedeće:

Pospite sudoper sodom bikarbonom, preko sipajte sadržaj jedne kesice limuntosa pa na to iscijedite pola limuna. Sačekajte par minuta pa lagano sunđerom oribajte. Isperite vodom, piše Krstarica.

Limuntos čisti mašinu za suđe

Za čišćenje mašine, u dio za tabletu sipajte kesicu limuntosa i uključite mašinu na standardni program pranja suđa. Bit ćete iznenađeni koliko je suđe blistavo, a mašina čista.

Limuntos čisti kuhalo za vodu

Često se desi da se na dnu kuhala za vodu uhvati kamenac koji je nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Zato, sipajte u kuhalo jedan litar hladne vode i zagrijte do ključanja, a zatim u prokuhanu vodu istresite dvije kesice limuntosa. Promiješajte i ostavite tako da se voda skroz ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prospite vodu, a kuhalo isperite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije