Bijela kuhinja jedino može izgledati dobro zbog ovoga: Riječ je o sitnom detalju koji mijenja sve

0
Radiosarajevo.ba
Bijela kuhinja jedino može izgledati dobro zbog ovoga: Riječ je o sitnom detalju koji mijenja sve
Foto: Pexels / Kuhinjski otok

Bijele su kuhinje bile gotovo neizostavan trend u uređenju interijera do prije nekoliko godina.

Kako u posljednje vrijeme, ipak, naglasak dobivaju one u hladnim nijansama poput svjetlo zelene ili u boji drva, bijele mogu djelovati dosadno. Da bi se to izbjeglo, portal Houseandgarden donosi četiri jednostavna prijedloga kako ih "oživjeti" detaljima.

1. Otvorene police

Nema potrebe zaklanjati od pogleda posuđe, namirnice i druge stvari koje obično držite u kuhinji. Otvorene gornje police bijeloj će kuhinji tako dati na "životu", a na neku od njih možete staviti i cvijet.

EURO 2024 | Faruk Hadžibegić: Najviše me je oduševio ovaj igrač. Nadam se trofeju Španije

EURO 2024 | Faruk Hadžibegić: Najviše me je oduševio ovaj igrač. Nadam se trofeju Španije

2. Neravni oblici

Ovaj se savjet prvenstveno odnosi na one koji tek daju izraditi bijelu kuhinju. Razmislite o ovalnim rubovima ili dodatnim optvorenim policama neravnih oblika. Na taj ćete način maknuti naglasak s bijele boje.

3. Nove ručke

Zamjena ručki povoljan je i jednostavan zahvat koji možete obaviti sami. Odaberite boju koja će odgovarati drugim detaljima u kuhinji. Izbor je šarolik, pa tako možete birati i neke koje će dati omaž određenom stilu ili razdoblju.

4. Zidni ukrasi

Ako ne želite kupovati nove ukrase, možete obojiti neutralne posude od cvijeća i pričvrstiti ih uz zid ili iskoristiti šarene poklopce od posuda koje više ne koristite, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije