Kuhinja Cameron Diaz oduševila dizajnere interijera, evo kako je rekreirati

0
Radiosarajevo.ba
Kuhinja Cameron Diaz oduševila dizajnere interijera, evo kako je rekreirati
Foto: Photojoiner / Kuhinja Cameron Diaz

Ko god je imao priliku vidjeti kuhinju Cameron Diaz na Instagramu, složit će se s tim da prostorija jednostavno privlači svačiju pozornost.

Lijepa kombinacija drveta, mramora i mjedi odiše bezvremenskim luksuzom, a istovremeno izgleda vrlo ugodno i domaće. 

Ova je kombinacija zanimljiva Diazinim pratiteljima, ali i dizajnerima interijera, a mnogi vjeruju kako je svojim objavama Diaz započela trend koji će obilježiti dizajn kuhinja ove godine.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Bijeli mramor i drvo za bezvremensku eleganciju

"Kuhinja Cameron Diaz je odličan primjer potcijenjenog luksuza, trenda za koji očekujemo da će procvjetati 2024.

Izgleda raskošno, skupo i šik, ali istovremeno toplo i ugodno", izjavio je Sam Greig, dizajner interijera u Swoonu, prenosi Tom's Guide.

Nekada davno svako kućanstvo imalo je ovaj predmet: Mlađe generacije zbunjene, stariji se prisjećaju

Nekada davno svako kućanstvo imalo je ovaj predmet: Mlađe generacije zbunjene, stariji se prisjećaju

"Cameron kombinira ploče od bijelog mramora sa skromno profinjenim drvenim ormarićima stvarajući kontrast između hladnih i toplih tonova."

Drvo i mramor su među najčešćim odabirima za kuhinje jer su estetski, a minimalistički. Amy Wilson, dizajnerica interijera iz 247 Blinds i 247 Curtains, kaže: "Kuhinja Cameron Diaz ima dva vječna materijala: mramor i drvo. Drveni elementi i ladice su šik, a minimalistički. Ljudi će često odabrati drvo za kuhinju jer je lijepo, a jednostavno za čišćenje i održavanje."

Ako se i vama sviđa ovakav stil uređenja, postoje jednostavni, a cjenovno povoljni načini da uredite svoju kuhinju i učinite je luksuznom, ali skromnom i ugodnom. Nećete morati ni mijenjati namještaj.

Dodaci čine prostor

"Ako želite da mramor bude suptilan, uključite ga kroz dodatke. Razmislite o upečatljivoj zdjeli za voće, limenkama za čaj i kafu ili tanjirima i posudama", savjetuje Darren Watts iz Wren Kitchens. "Drveni dodaci svakoj će kuhinji dati upečatljivu estetiku. Manji dodaci kao što su drvene daske za rezanje, blokovi za noževe i noževi s drvenom drškom daju kuhinji profesionalni izgled", zaključuje.

A dodaci su ono što čini prostor onime što taj prostor jeste. Bez obzira na to koju prostoriju preuređujete, sitnice su baš te koje joj daju završni izgled.

"Nevažno je radi li se o vazi s mramornim uzorkom, privlačnim rolo zavjesama s uzorkom ili otiscima u kontrastnim bojama. Stalak za kolače s efektom mramora i boce vina na radnoj površini spajaju prostor, stvarajući kohezivni, ali domaći ugođaj", rekla je Wilson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije