"Bezgrešno" začeće tokom oralnog seksa

Radiosarajevo.ba
"Bezgrešno" začeće tokom oralnog seksa


Čudna priča o oralnom seksu, borbi noževima i najnevjerovatnijoj trudnoći nedavno je, nakon što je objavljena na jednom blogu, ponovo zaprepastila ljekare oko izdržljivosti sperme.

Prije 22 godine, 15-godišnja djevojka iz malog afričkog sela u državi Lesoto došla je ljekarima sa klasičnim simptomima trudova. No, unatoč želji da joj pomognu ljekari su ostali zaprepašteni kada su tokom pregleda shvatili da djevojčica nema vaginu.

"Inspekcija vulve pokazala je kako nema vaginu već malo ulegnuće u koži", objasnili su ljekari te su zdravog dječaka porodili putem carskog reza.

Mlada se Afrikanka rodila sa genetskim poremećajem, prirodnom greškom zvanom anomalija Mullerovih kanala ili Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser sindrom. Međutim, nije to šokiralo ljekare već činjenica da je 15-godišnjakinja i bez vagine ostala trudna. Ni sama djevojka nije mogla vjerovati da je trudna.

Pregledom medicinske dokumentacije ljekari su otkrili kako je žena prije 278 dana završila u bolnici zbog uboda nožem u trbuh.

"Prije nego što je ubodena u područje abdomena djevojka je imala oralni seks sa novim partnerom. Tada ih je uhvatio njen bivši dečko koji se razljutio i zadao joj ozlijede nožem", naveli su ljekari.

Djevojka je u bolnicu došla sa praznim želucem, a time i s vrlo malo kiseline. Dobila je dva uboda koji su joj u potpunosti otvorili trbušnu šupljinu.

Liječnici vjeruju kako je sperma do reproduktivnih organa stigla upravo putem ozlijeđenog probavnog trakta.

"Spermu je vrlo teško uništiti. Ako od stotina milouna spermija uništite 90 posto još uvijek imate desetke miliona. Bio je dug put od njenog trbuha do donjeg dijela abdomena, no spermiji su preživjeli", zaključio je dr. Peter Schlegel, voditelj odjela urologije u bolnici Weill Cornell u New Yorku.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije