'Bedhead bob' frizura ponovo u modi: Odgovora mnogim tipovima kose

0
Radiosarajevo.ba
'Bedhead bob' frizura ponovo u modi: Odgovora mnogim tipovima kose
Foto: Instagram / Kosa

Kada je Meg Ryan 1996. godine debitovala sa svojom kultnom frizurom Sally Hershberger, zauvijek je promijenila ​​bob. Njena frizura bila je kratka i slatka, ali i razbarušena kao da je cijelu noć bila vani na zabavi.

Takozvani ‘bedhead bob’ odmah je postao popularan, a svi su pokušavali napraviti tu razbarušenu, a chic frizuru.

I dok su kasne 2010-e i rane 2020-e bile u znaku raskošnih frizura punih volumena i super elegantnih stilova, bedhead bob se 2023. ponovno vraća u modu, kako piše Byrdie.

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Bedhead bob pada i raste u popularnosti; u 90-ima su to bili Ryan i njena prepoznatljiva frizura, zatim je to bila Britney Spears iz ranih 2000-ih i njezina raščupana frizura prije nego što je evoluirao u neobrađenu čupavu frizuru popularnu sredinom 2010-ih.

Elegantniji stilovi tada su preuzeli glavnu riječ, ali zvijezde poput Maye Hawke i Daisy Jones vratile su ga u središte pozornosti gdje i pripada.

"Mislim da će se ovaj trend nastaviti pojavljivati ​​jer je to klasičan stil kojeg se nikad ne možemo zasititi", kaže Liz Rexroat, frizerka i stručnjakinja u salonu Bomane na Beverly Hillsu.

"Kosa za koju ne treba puno napora u trendu je posljednjih pet godina, ali prvenstveno smo je vidjeli u dužoj kosi. No, bedhead bob je seksi i svestran i može se prilagoditi vašem licu."

Kako se bedhead bob razlikuje od klasičnog boba, loba, talijanskog boba i svih ostalih njegovih inačica?

"Tradicionalni bob će biti vrlo težak s malo ili nimalo teksture, ali kada pravite ovu frizuru, morate više raditi s prirodnom teksturom kose,"objašnjava Rexroat.

"Na primjer, ako klijent ima finu kosu koja ima malo ili nimalo teksture, morate napraviti više slojeva i teksture, a da zadržite taj puni izgled bob.”

Rexroat preporučuje da se posavjetujete sa svojim stilistom prije bilo kakvog šišanja, uključujući i to kako ćete realno stilizirati kosu na dnevnoj bazi, piše Diva.hr.

Bedhead bob može odgovarati mnogim tipovima kose, ali najbolji je za one s prirodnim valovima ili teksturom; tipovi fine ili ravne kose trebat će više slojeva ili dodatno oblikovanje za onu moderno razbarušenu atmosferu.

Ako imate tanku kosu i mrzite se baviti vrućim alatima i kremama za oblikovanje, ovo najvjerojatnije nije bob za vas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije