Bambi poza, dvostruki trokut: Ovo su trikovi za savršenu Instagram sliku

2
Radiosarajevo.ba
Bambi poza, dvostruki trokut: Ovo su trikovi za savršenu Instagram sliku
Foto: INS / Neki od trikova za odličnu Instagram sliku

Bonnie Rodríguez Krzywicki fotografkinja je čije nam ime nije baš lako izgovoriti, ali zato je ona pronašla krajnje jednostavan i slikovit jezik kojim pokazuje da je fotogeničnost nešto što se uči, a ne nešto s čime se rađa.

I pritom obavlja sjajan posao! Bonnie je preko svog Instagram profila podijelila naputke u obliku fotografija ''prije i poslije'' odnosno što se ne bi smjelo i što bi bilo poželjno raditi prilikom poziranja za savršenu fotografiju.

Njen trud nagradila je brojka od više od 600.000 pratitelja. Kako samo malo promišljanja i znanja mogu fotku učiniti sasvim drugačijom, baš savršenom za naše Instagram profile - otkrijte u nastavku.

1. Opuštene ruke

Kada se ne osjećamo 100 posto opušteno pred objektivom, nesvjesno obično uvelike opteretimo naše ruke - ili ih čvrsti držimo uz tijelo ili smislimo neki drugi neudobniji položaj. Rješenje? Najbolje se opustiti i eliminirati pritisak u rukama pa ćemo izgledati elegantnije i sigurnije.

2. Dinamika nogu

Odlična fotografija je ona na kojoj izgledaš samouvjereno, ali pogođen ugao snimanja i osvjetljenje mogu pomoći. Kada snimate fotografiju vani, potrudite se pronaći sunčano mjesto. Slika će izgledati idealno ako ste u hladu licem okrenuti ka svjetlosti.

3. Ruke i noge - samo opušteno

Kada poziramo za fotografiju često smo izloženi pogledima usputnih prolaznika. Mnogima to stvara nelagodu što nikako nije dobra startna pozicija za nastanak odlične fotke. U tom slučaju, pokušajte se manje zamarati time što bi drugi mogli misliti o tebi jer, naposljetku, ipak se radi o vašoj slici. Ignorirajte ostatak svijeta i prepustite se zabavi, piše 24sata.hr.

4. Važan je ritam

Umjesto spontanog stajanja svojoj fotografiji dodaj ritam. Ne zaboravi i pokazati svoj predivan ruksak.

5. 'Bambi' poza

OK, odlučili ste se na sliku u kupaćem kostimu, ali muči vas pokoja nesigurnost, kako izgledate?. Zanemarite ih i samo zauzmite ''bambi pozu'' i ispast ćete savršeno. Ipak, ovaj položaj nije najudobniji, ali što sve nećemo napraviti za vrhunsku fotografiju.


6. Dvostruki trokut

Položaj trokuta uvijek je dobar izbor. Međutim na prvoj fotografiji prekrivanje tijela rukama i spojene noge odaju dojam nesigurnosti. Umjesto toga svoj položaj odvedite na novu razinu dvostrukog trokuta i lagano podigni gornji dio tijela za moćniji izgled. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije