Balenciaga prodaje torbu koja izgleda kao kesica čipsa i navodno košta 3.600 maraka

0
Radiosarajevo.ba
Balenciaga prodaje torbu koja izgleda kao kesica čipsa i navodno košta 3.600 maraka
Foto: Instagram / Da li biste vi ovo nosili?

Balenciaga je još jednom zbunila obožavatelje mode i to linijom kožnih torbi, koje su dizajnirane da izgledaju poput kesica čipsa...

Torbice su napravljene u saradnji s Laysom, a, prema modnom Instagram kanalu Diet Prada, svaka bi trebala koštati oko, pazite sad - 3.600 KM?!

Luksuzna španska modna kuća ima historiju neobičnih modnih odabira, od jakni od šest hiljada maraka koje izgledaju radničkoj odjeći, torbi koje izgledaju kao kese za smeće do modnih pista prekrivenih hrpama blata.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Obožavatelji mode već izvjesno vrijeme preklinju luksuznu dizajnersku marku da prestane s izdavanjem ovakvih proizvoda dok korisnici društvenih mreža ne prestaju ismijavati njihove bizarne proizvode.

O torbi se prvi put govorilo u junu, prije nego što se pojavila na modnoj pisti SS23 Balenciaga, koju su otvorili Kanye West i modeli koji su gazili po blatnoj modnoj pisti. Pogledajte na šta je to ličilo:

Većina je opisala proizvod kao 'najniži sloj grubog komercijalizma', dok je bilo onih koji su napisali kako se u kesici čipsa, koja izgleda identično i košta mnogo mnogo manje, ako ništa drugo, može pronaći i čips.

Balenciaga je bila ismijana i zbog svoje parka jakne 'građevinski radnik' koja je koštala vrtovglavih 6.500 maraka i bila je dio kolekcije jesen/zima 21.

Kupci su brzo ismijali komad na društvenim mrežama, poručujući da jakne izgledaju kao 'uniforma čuvara parkirališta' ili 'nešto što bi nosio Bob Graditelj'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije