Ako koristite ovo dok spavate mogli biste sačuvati frizuru i imati sjajniju kožu

0
Radiosarajevo.ba
Ako koristite ovo dok spavate mogli biste sačuvati frizuru i imati sjajniju kožu
Foto: Pexels / Ilustracija

Kada je riječ o postizanju i održavanju sjajne kože i kose, često smo bombarodvani nevjerovatnim brojem proizvoda i tretmanima koji obećavaju čudesne rezultate.

Međutim, u ovom moru mogućnosti, postoji jedan neočekivani, ali vrlo učinkovit savjet koji može značajno utjecati na cjelokupno zdravlje i izgled naše kože i kose - korištenje svilene jastučnice. U prosjeku spavamo sedam sati svaku noć, što znači da su naša kosa i koža lica i vrata u dodiru s jastučnicom oko 2,555 sati godišnje. Zbog toga, iako se može činiti kao mala i jednostavna promjena, prednosti koje svilena jastučnica nudi za našu kožu i kosu tijekom svih tih prospavanih sati, zaista su nevjerovatne.

Svilene jastučnice poznate su po svojoj luksuznoj i glatkoj teksturi, koja ne samo da je nevjerovatno udobna, već pomaže u smanjenju trenja i smanjuje šanse za pojavu finih linija i bora. Osim toga, mekoća svile stvara nježnu i umirujuću površinu po kojoj naša kosa klizi dok spavamo, sprječavajući lomljenje, frizz i petljanje. Za razliku od drugih materijala, svila je prirodno otporna na grinje, plijesan i druge alergene, pružajući čišće i zdravije okruženje za spavanje. Sa svojom teksturom, hipoalergenskim svojstvima i dodatnim prednostima regulacije temperature, svilena jastučnica doista može značajno utjecati na cjelokupno zdravlje i izgled naše kože i kose. Koje sve prednosti donosi, otkrij u nastavku.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Dobrobiti za kožu

Svila smanjuje mogućnost stvaranja finih linija i bora:

Svilene jastučnice ne samo da su nježne prema koži, smanjuju trenje i minimiziraju stvaranje finish linija i bora, već pružaju i dodatne prednosti za održavanje mladalačkog izgleda kože. Za razliku od pamučnih jastučnica koje mogu uzrokovati nabore i bore tokom spavanja, svila omogućuje koži glatko klizanje, pomažući u sprječavanju stvaranja finih linija i bora tokom vremena. Štaviše, prirodna svojstva svile pomažu zadržati vlagu u našoj koži, održavajući je hidratiziranom i podatnom tokom cijele noći. Ovo dodatno zadržavanje vlage može dodatno pridonijeti smanjenju bora i promicanju cjelokupnog zdravijeg tena.

Svila pomaže zadržati vlagu u koži:

Svila je prirodna tkanina koja ne upija vodu, kao ni naše skincare proizvode, i time zadržava nivo vlažnosti kože. Ovo je veoma korisno za osobe koje imaju suhu ili dehidriranu kožu jer učinkovito sprječava gubitak vlage i održava kožu adekvatno hidratiziranom tokom cijele noći. Održavajući optimalni nivo vlažnosti, svila pomaže u promicanju zdravog i blistavog tena, smanjujući pojavu suhoće i potičući mladalački sjaj. Nadalje, njena svojstva zadržavanja vlage također doprinose prevenciji uobičajenih problema s kožom kao što su guljenju, svrbež i iritacija, pružajući umirujuće i ugodno iskustvo za kožu.

Svila smanjuje iritaciju kože:

Svila je poznata po svojim hipoalergenskim svojstvima i sposobnosti da bude nježna prema osjetljivoj koži. Ne samo da smanjuje trenje i iritacije koje se mogu pojaviti s drugim tkaninama, već pruža umirujući učinak na kožu. To čini svilu sjajnim izborom za osobe s kožom koja je sklona aknama ili se lako iritira jer pomaže smanjiti crvenilo, upalu i nelagodu.

Svila smanjuje iritaciju kože:

Svila je poznata po svojim hipoalergenskim svojstvima i sposobnosti da bude nježna prema osjetljivoj koži. Ne samo da smanjuje trenje i iritacije koje se mogu pojaviti s drugim tkaninama, već pruža umirujući učinak na kožu. To čini svilu izvrsnim izborom za osobe s kožom koja je sklona aknama ili se lako iritira jer pomaže smanjiti crvenilo, upalu i nelagodu.

Dobrobiti za kosu 

Svila smanjuje nepoželjan frizz i lomljenje kose:

Svilene jastučnice nude razne prednosti kada je riječ o održavanju zdravlja naše kose. Jedna od ključnih prednosti je da minimiziraju frizz i lomljenje kose. Pružajući glatku površinu za odmor naše kose, svilene jastučnice smanjuju trenje i sprječavaju pretjerano petljanje, u konačnici smanjujući nepoželjno kovrčanje. Ovo smanjenje trenja također pomaže spriječiti lomljenje kose i pucanje vrhova, promičući cjelokupno zdravlje kose. Kao rezultat toga, naša kosa izgleda i čini se zdravijom, što ju čini poslušnijom i jednostavnijom za oblikovanje.

Svila čuva frizuru:

Ako smo potrošili puno vremena na oblikovanje frizure i ne želimo nakon jedne prospavane noći ostati bez nje, svilena jastučnica nam može pomoći da je očuvamo. Njena glatka i nježna površina omogućava našoj kosi da klizi, sprječavajući nered kod naših pomno oblikovanih pramenova. Koristeći svilenu jastučnicu, možemo se probuditi s kosom koja izgleda jednako fantastično kao kad smo otišli u krevet. Možemo reći zbogom gnjavaži ponovnog stiliziranja kose svako jutro i uživati u divnoj frizuri danima.

Nježnija je prema ekstenzijama za kosu:

Svilene jastučnice vrlo su korisne za osobe koje nose ekstenzije. Nježna i luksuzna tkanina ne samo da smanjuje petljanje već i značajno produžava životni vijek ekstenzija. Korištenjem svilenih jastučnica možemo osigurati da naše ekstenzije za kosu ostanu u izuzetnom stanju duže vrijeme, čineći ih zaista vrijednom investicijom.

Korištenje svilene jastučnice jednostavan je, ali snažan savjet za postizanje sjajne kože i kose. Njene prednosti nadilaze samo udobnost, nudeći niz prednosti i za zdravlje kože i kose. Pa zašto ne bismo napravili ovu malu promjenu u svojoj rutini i iskusili nevjerovatnu razliku koju ona može učiniti? Upamti, izuzetna koža i kosa su nam nadohvat ruke, a ponekad neočekivani savjeti mogu doista promijeniti našu beauty rutinu, piše 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije