Pet nevjerovatnih trikova za čišćenje koji su oduševili korisnike

0
Radiosarajevo.ba
Pet nevjerovatnih trikova za čišćenje koji su oduševili korisnike
Foto: Kitchn / Dobro poznati trik za čišćenje pomaže i za rernu

Čuli ste za TikTok, a jeste li ste čuli za  #CleanTok? To je "hashtag" koji je postao viralan s razlogom. Ima 71 milijardu pregleda. Otkriva tajne čistog, organiziranog doma.

Mnoge korisnice otkrivaju trikove kako učiniti dom blistavijim, a život jednostavnijim.

Kako živimo u užurbanom svijetu, većina žena nema dovoljno vremena da se posveti čišćenju, zato prenosimo Tik Tok trikove koji će vam puno toga olakšati.

Legenda FK Sarajevo završila karijeru, s Koševa mu poručili: "Forma je prolazna, klasa je vječna"

Legenda FK Sarajevo završila karijeru, s Koševa mu poručili: "Forma je prolazna, klasa je vječna"

1. SKIDANJE NALJEPNICA SA STAKLA

Zasigurno smo svi više puta izgubili živce dok smo odlijepljivali naljepnice s, naprimjer, dna čaše. Ne daju se skinuti do kraja, ostaje oštećena površina jer pokušavate izribati naljepnicu spužvom.

@acleanbee

sharing how to remove stickers from glass and mirrors! #cleaninghacks #cleaningtips #foryoupage #foryou #4yp #4u

♬ original sound - Kait

TikTok korisnica je otkrila tehniku koja čini skidanje naljepnica vrlo jednostavnom. Ona zagrije mjesto gdje se naljepnica nalazi sušilom za kosu, ljepilo se učas odlijepi. Dok je još vruće, naljepnica se samo skine.

2. ČIŠĆENJE REŠETKI IZ PEĆNICE

Većina žena muku muči s masnim i zagorenim rešetkama koje se ne mogu lako očistiti. I kad ih ribamo s klasičnim sredstvom za čišćenje pećnice, ne postižemo osobit rezultat.

Chantel Mila ima puno jednostavniju metodu koja zahtjeva minimalno muke. 

Pogledajte video:

@mama_mila_

The trick to cleaning your oven racks without heavy scrubbing ✨ this trick saves so much time - just make sure to line your bathtub with an old towel to avoid your bathtub getting dirty 💛 you can also use a large laundry sink if you have one. Hope this was helpful x #homehacks #hometips #cleaninghacks #cleaningtips #ovencleaning

♬ Sia - Xeptemper

3. ČIŠĆENJE KAUČA

Svi muku muče s mrljama, što od vina, masnoće ili kućnih ljubimaca. A sredstva koja se nalaze na tržištu su jako štetna, puna kemikalija, uzrokuju propadanje materijala na kauču, on s vremenom krene gubiti boju. Trik je u poklopcu od lonca i krpi od mikrofibre, dakle lako dostupnim prozvodima. O čemu je riječ, pogledajte u videu:

@organichub_hr

Jeste probali ovaj viralni hack za čisti kauč? 😎✨ #organichub #LartisanSavonnier #tabletazapranjeposuđa #čišćenjekauča #viralhack @Petra Alpeza

♬ Kawaii Aesthetic - LoES

4. ‘BOMBA‘ ZA WC ŠKOLJKU

Tik Tok korisnica nam pokazuje kako napraviti bombu za čišćenje wc školjke od sode bikarbone, limuna, esencijalnih ulja i tekućine za suđe. Sve što trebate napraviti je baciti bombicu u školjku i gledati kako vam osvježava wc školjku.

@jettsetfarmhouse

#tutorial #todayilearned #learnontiktok #tiktokpartner #cleaning #cleantok #cleaningtiktok #cleaninghacks

♬ original sound - Noell-Mom of the Jett Set

5. BRZO ČIŠĆENJE VRATA

Korisnica nam pokazuje kako jednostavno očistiti vrata, koristeći mop za čišćenje i krpu od mikrofibre.

@valentina_bsl

House Cleaning Hack! Clean smarter not harder 🫧🌟 I am sharing in this video how I try to clean doors quickly 💡 #cleaninghack #hack #cleaninghacks #cleanhome #CleanTok #cleaningtiktok #cleaningasmr #cleaningmotivation #asmr #asmrvideo #asrmsounds #asmrtiktok #fyp #fypシ #fypシ゚viral

♬ original sound - valentina 🫧 Home & Lifestyle

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije