6 fenomenalnih kombinacija boja koje ćemo nositi ovog proljeća

Radiosarajevo.ba
6 fenomenalnih kombinacija boja koje ćemo nositi ovog proljeća
Foto: Instagram / Moda i proljeće 2020.

Sedmice mode u Kopenhagenu, New Yorku, Londonu i Milanu su završili, a osim sjajnih noviteta na pistama, putem vrlo živopisnih street style fotografija dali su nam uvid u to što ćemo nositi nadolazećeg proljeća.

Također, osim što se divimo fantastičnim stylinzima, razlog zašto ih toliko volimo jest što nam ponekad posluže kao sjajna inspiracija kada nemamo pojma što odjenuti.

Jedna od takvih hvalevrijednih inspiracija su i odvažne (i vrlo fotogenične) kombinacije boja koje su ove sezone za pohođenje modnih revija uparile popularne trendseterice.

Ekipa hrvatskog magazina Elle priznaje da im se takav vid inspiracije posebno sviđa jer od nas često ne zahtjeva dodatne izdatke već samo da pogledamo vlastiti ormar na ponešto drugačiji način i uparimo odjeću koju inače ne bismo imali hrabrosti odjenuti istovremeno ili nam uopće ne bi palo na pamet da se tako dobro slažu.

Za dozu neke nove kreativnosti, pronjuškali su street style fotografijama snimljenima na ulicama modnih metropola i pronašli šest genijalnih i vrlo svježih kombinacija boja koje jedva čekamo isprobati! Jedne su vrlo odvažne i upečatljive dok su druge pomalo smirene, ali profinjene i svakako efektne. Nedostaje li vam boje u svakodnevnom životu, ove kombinacije će biti sjajna injekcija!

Nježna ružičasta plus smeđa

Jarka ružičasta plus jarka zelena

Svijetla plava plus žuta

Svijetla smeđa plus svijetla plava

Smeđa plus krem

Pastelna zelena plus električno zelena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije