10 stvari koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

Radiosarajevo.ba
10 stvari koje bi svaka žena trebala imati u ormaru
FOTO: Pixabay / Ilustracija
Svaka bi žena u svom ormaru trebala imati neke od „vječnih“ odjevnih predmeta koji dugi niz godina prkose svim modnim trendovima, nametnuvši se svojom nezaobilaznošću i suvremenošću.

Ovi odjevni predmeti spadaju u u polaznu tačku svakog dobrog stila, jednostavni su i mogu se kombinirati gotovo uz sve.

Ovo je TOP 10 odjevnih artikala, koji su sinonim vječite klasike i nikada neće izgubiti na svom značaju.

  1. Klasična bijela majica:

Uz jeans hlače i visoke potpetice, uvučena u duboku suknju, ispod sakoa ili mantila, za sportske, poslovne, neobavezne ili svečane varijante... bijela majica je uvijek savršen odgovor na nedoumicu o tome što se sa čime slaže! Uz nju ne možete promašiti i odlična je za nošenje s modnim dodacima poput glomaznog nakita ili maramama. Ovaj odjevni predmet je definitivno nešto što trebate imati u svom ormaru.

  1. Crne tajice:

Nisu uvijek bile apsolutni hit, ali su se posljednjih godina nametnule kao "must have". Osnovna namjena klasičnih helanki je u početku bila isključivog sportskog karaktera, međutim s vremenom su se definirale i kao odjevni artikl koji je savršen i za svakodnevne, neobavezne varijante uz dobre tunike, sakoe, duže džempere, pa čak i haljine. One su udobne, praktične, mogu se višestruko koristiti te su pravi raj za mnoge stilske igrice.

  1. Mala crna haljinica:

Ovaj vječni komad odjeće spada u apsolutnu alfu i omegu ženske garderobe! Teško da ćete pronaći damu koja nema barem jednu u ormaru, a još teže onu koja je ne voli! Ovaj vječni klasik je bez premca, "plemenita", elegantna, otmjena, zahvalna za nošenje, najbolji je prijatelj svake žene. Izbor modela i krojeva je beskonačan, pa se lako može pronaći po jedna za svačiji ukus.

  1. Klasični bež mantil:

Također spada u vječitu klasiku bez koje se jednostavno ne može. Mantil je svoju popularnost stekao još u zlatnom dobu Hollywooda, kada ga je Audrey Hepburn ustalila kao modni imperativ! Odabrali smo bež varijantu nad crnom iz razloga što je otvorenija, toplija, urbanija, opuštenija, zahvalnija za uklapanje i svakodnevni street style, a pritom paše i s nešto elegantnijim kombinacijama. Bež mantil je idealan za proljetne i jesenje doba, a uz dobre cipele i torbu biti ćete u savršenom stilu, što god da obučete! Uz bež mantil možete pustiti mašti na volju i kada su u pitanju modni dodaci, pa se poigrajte raznim šalovima, maramama, šeširima, rukavicama i remenima.

  1. Crna uska suknja do koljena (pencil skirt):

Ova vječna suknja koja prati liniju tijela dužine do, neposredno iznad ili ispod koljena je jednostavna, a u isto vrijeme jako efektna, lako se transformira iz dnevne u večernju varijantu, a na najljepši način ističe ženske atribute. Ovaj krajnje zavodljiv i ženstven odjevni predmet, bez muke se kombinira i pruža prostora za razne stilske igrarije, najbolje izgleda u kombinaciji s elegantnom bijelom bluzom.

  1. Jeans hlače:

Uvijek su bile i ostale savršen komad odjeće, bez obzira na situaciju! Istovremeno casual i elegantne, vrlo se lako uklapaju u gotovo svaku priliku te ne postoji komad odjeće uz koji ne idu! Od sezone do sezone modeli jeans hlača variraju, no već stoljećima one spadaju u neizostavni odjevni predmet u svakom ormaru! Poderane, tamne, svijetle, baggy, isprane, od kamenovanog jeansa... nije važno... važno je da se naoružate jeans hlačama, koje su svakako jedna od najudobnijih i najpraktičnijih stvari koje možete imati!

  1. Crne hlače:

Ovaj savremeni odjevni predmet je savršen za gotovo svaku priliku i situaciju, a istovremeno ne postoji žena kojoj neće dobro pristajati! Savršen su izbor jer figuru čine vitkijom, te čitavoj odjevnoj kombinaciji daju dozu sofisticiranosti i klasike. Uske, u baggy stilu, dublje ili pliće, sa zvonastim ili uskom nogavicama, izbor je na vama. Jedino na šta trebate obratiti pažnju je izbor materijala koji treba biti kvalitetan, da ne blijedi. Jer crne hlače su komad koji može godinama stati u ormaru!

  1. Crni sako:

Sakoi spadaju u idealna rješenja za slojevito odijevanje koje je proteklih sezona u apsolutnom trendu. Jedan sako je u mogućnosti lako "obogatiti" gotovo svaki stil, čineći ga urbanijim i unoseći dašak chica. Čak i osrednja odjevna kombinacija sa sakoom djeluje fantastično. Ovaj komad odjeće je također odličan saveznik u prikrivanju "viška" na području bokova. Crni sako je praktičan i jednostavan, a opet dovoljno efektan te se lako uklapa sa gotovo svime što nam padne na pamet.

  1. Bijela košulja:

Ovaj odjevni predmet je baza u formiranju stila, te je jedna od prvih stvari koje trebate nabaviti kada "gradite" svoju garderobu. Bijela, klasična košulja odgovara apsolutno svakoj prilici, "podnosi" sva godišnja doba, simbol je seksepila i zavodljivosti, a predstavlja raj za uklapanje i stilske igrice! Računajte da ormar bez bijele košulje u njemu i nije ormar! Ali doslovno!

  1. Cipele - baletanke:

Na ovoj su listi zbog njihove otmjenosti, elegancije, ženstvenosti, beskrajne udobnosti i praktičnosti te iz razloga što nikada, ali baš nikada neće izaći iz mode. Savršene za dnevne i za večernje varijante, a mogu se pronaći u hiljadu boja i modela i sve je dozvoljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije