Zvijezde kažu da se u ova 2 horoskopska znaka rađaju najinteligentniji ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezde kažu da se u ova 2 horoskopska znaka rađaju najinteligentniji ljudi
Foto: Profimedia / Ilustracija - horoskop

Svaki horoskopski znak dolazi u paketu s određenim manama i vrlinama, no kada je inteligencija u pitanju, dva se znaka posebno ističu, iako po potpuno različitim vrstama inteligencije.

Vodolije najviše od svih horoskopskih znakova odlikuje ono šta nam na prvu padne na pamet kada čujemo pojam 'inteligencija' odnosno kvocijent inteligencije.

Oni imaju istančane kognitivne sposobnosti pa astrolozi tvrde kako ih krasi uvjerljivo najviši nivo analitičke inteligencije. Upravo iz tog razloga, briljiraju u svemu onome za što je potreban genijalan um, a spektar poslova savršenih za njih mora nuditi raznovrsnost, redovito nove izazove, slobodu i razigranost uma. Iz istog razloga oni preziru sve što se povezuje s monotonijom, ponavljanjem i (dosadnom) rutinom.

Ilidža dobija mjesto najbolje kupovine: Novi tržni centar otvara svoja vrata!

Ilidža dobija mjesto najbolje kupovine: Novi tržni centar otvara svoja vrata!

Ljubav za sva vremena: Oni su idealni horoskopski par

Ljubav za sva vremena: Oni su idealni horoskopski par

Škorpion je drugi znak horoskopa kojemu bi na inteligenciji mnogi pozavidjeli. Za razliku od Vodolija, Škorpioni su poznati po inteligenciji zahvaljujući kojoj savršeno razumiju svijet oko sebe, a ljude, odnose i svaku životnu situaciju sagledaju znatno realističnije od bilo kojeg drugog znaka.

Njihova oštroumnost i pronicljivost zna biti uteg prilikom susreta s površnim ljudima, ali se zato od njih, kada ih se pusti da rade u okruženju kakvo im najbolje odgovara, mogu očekivati samo vrhunski rezultati.

Kada su ostali znakovi u pitanju, dva se znaka posebno ističu po emocionalnoj inteligenciji - Rakovi i Ribe, dok Blizanci i Vage također imaju odlične mentalne sposobnosti, piše Story.hr.

Bikove, Djevice i Jarce odlikuje praktična inteligencija, dok se izrazitom intuicijom mogu pohvaliti Ovnovi, Lavovi i Strijelci, a zahvaljujući čemu gotovo nikada ne povlače pogrešne poslovne poteze. To je i glavni razlog zbog čega su upravo ovi znakovi nerijetko na vodećim pozicijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije